in

Gruevski postaje biznismen u Mađarskoj

Iako je već tri godine u bekstvu, bivši premijer Severne Makedonije Nikola Gruevski pokreće privatni biznis u Mađarskoj. U gradiću nadomak Budimpešte registrovao je firmu za širok spektar delatnosti, saznaje DW.

Na dvadesetak kilometara istočno od Budimpešte nalazi se gradić Pecel. Ni istorija mesta od petnaestak hiljada žitelja, ni stranice na internetu ne govore ništa posebno o toj varoši: najpoznatiji ljudi koji potiču iz nje su, prema Vikipediji, jedan bivši ministar odbrane i jedan fudbaler. Lokalni istoričari kažu da je ime slovenskog porekla – „pet sela“, Pecel.

Ali stanovnici tog mesta imaju razlog za zadovoljstvo, jer njihova oskudna stranica na Vikipediji može biti obogaćena međunarodno zvučnim imenom jednog sugrađana. Reč je o Nikoli Gruevskom, bivšem premijeru Severne Makedonije.

Od stakla do reklamne branše

Kuća na adresi Boškai 9 od 14. jula sedište je nove firme bivšeg premijera – Društva sa ograničenom odgovornošću (I.C.I.C). Prema dokumentu objavljenom u mađarskom Centralnom registru firmi, lice Nikola Gruevski, rođeno 31. avgusta 1970. majka Nadeža Mijalkov, zatražilo je i dobilo odobrenje da počne poslovanje sa svojom firmom čije je sedište na toj adresi u Pecelu. Prema uvidu u dokumente koje ima redakcija DW na makedonskom, Društvo sa ograničenom odgovornošću koje pripada Gruevskom planira široku lepezu delatnosti u najmanje deset sektora.

(DW)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zašto je dobro jesti lubenicu

Incko: Omogućio sam Šmitu dobar početak