in ,

Obelodanjeni poverljivi podaci o delovanju srpske mafije: Luka Bojović iz zatvora trese Španiju

luka bojovic

Srbi vladaju narko-tržištem u Španiji! Prema najnovijim podacima španske policije, dileri sa Balkana vodeći su u poslovima s drogom, ali im na putu stoje holandske i francusko-alžirske kriminalne grupe, zbog čega dolazi do čestih krvavih obračuna.

Stručnjaci obaveštajnih službi ne isključuju mogućnost da balkanskim klanom vlada upravo Luka Bojović iako je na robiji u Valensiji.

ZAPALILI HOTEL

Na teritoriji Španije aktivno je više od stotinu kriminalnih grupa iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Slovenije i Severne Makedonije, pišu španski mediji.

Podaci španskog obaveštajnog centra za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala kažu da se bande s Balkana često kriju u Španiji, a, osim toga, i uspešno distribuiraju narkotike. Međutim, holandske i francusko-alžirske grupe primetile su tu moć, koju najviše imaju Srbi, i žele prevlast nad tim tržištem, pa su osmislile pakleni plan kako da Španiju očiste od Balkanaca. Zbog toga su na španskim ulicama česte pucnjave i otmice, kao i druga nasilna dela poput nedavnog požara u hotelu u Marbelji – kaže izvor iz istrage za lokalne medije.

Međutim, istražitelji imaju veliki problem u traganju za osumnjičenima jer svi oni koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije lako dolaze do lažnih dokumenata.

Oni imaju šablone po kojima izvršavaju krivična dela, ali kada se ustanovi da su osumnjičeni za nešto pod jednim imenom, ispostavi se da su to uradili s drugim imenom jer imaju lažne dokumente – naglašava izvor iz Centra za borbu protiv narkotika.

NE MIRUJE NI ZVICER

Bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić kaže za naš list da postoji mogućnost da Luka Bojović, koji služi 18 godina zatvora u Valensiji zbog organizovanog kriminala, rukovodi mafijašima koji su vodeći u Španiji.

Ne isključuje se mogućnost da pojedini pripadnici škaljarskog, kavačkog ili nekih drugih klanova sa ovog područja, kada nestanu sa Balkana, pobegnu upravo u Španiju. Pitanje je samo da li oni ostaju u toj zemlji ili im ona služi kao neka od destinacija odakle će lakše doći do Latinske Amerike, gde uglavnom sada beže veliki narko-bosovi, što smo videli po pripadnicima klana Veljka Belivuka, kao i po onima iz škaljarskog i kavačkog. Bojović služi kaznu u Španiji, ali nije uništio delove svog klana koje je imao tamo. Takođe, moguće je da se još neke od vođa crnogorskih klanova poput Radoja Zvicera i drugih nalaze upravo na području Španije upravo zbog tih veza koje su ranije ostvarene sa međunarodnim bandama, zaključuje Spasić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

federer

Federer ne ide na Olimpijske igre

vakcinisani putovanje

Nemačka ukida kategoriju rizičnih područja