in

Pfizer s američkim zvaničnicima pregovara o trećoj dozi vakcine

Fauči u nedelju nije isključio mogućnost treće doze vakcine, ali je rekao da je sada prerano da se očekuje da američka vlada sada preporuči treću dozu vakcine

vakcina fajzer

Kompanija Pfizer je saopštila kako se njenih predstavnici planiraju sastati s vodećim američkim naučnim zvaničnicima u ponedeljak kako bi razmatrali zahtev farmaceutske firme za savezno odobrenje treće doze vakcine protiv virusa COVID-19, dok je vodeći medicinski savetnik predsednika Bajdena, dr Antoni Fauči, priznao kako je “potpuno izgledno, možda i verovatno” da će dodatna doza biti potrebna.

Kompanija je saopštila kako je planirano održavanje sastanka s predstavnicima Administracije za hranu i lekove (FDA) i ostalim zvaničnicima, nekoliko dana nakon što je Pfizer naveo da će dodatne doze vakcine biti potrebne u roku od 12 meseci.

Pfizerov naučnik dr. Mikael Dolsten izjavio je za Asošijeted Pres prošle nedelje da rani podaci iz studije o jačanju vakcine ukazuju da nivoi antitela skaču za pet do deset puta nakon primanja treće doze, u poređenju s drugom dozom koju su primili nekoliko meseci ranije – dokazi za koje veruje da podržavaju potrebu jačanja vakcine.

Fauči u nedjelju nije isključio mogućnost treće vakcine, ali je rekao da je sada prerano da se očekuje da američka vlada sada preporuči treću dozu vakcine. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i FDA su u pravu kad smatraju treća doze vakcine još nije potrebna.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Djokovic i Ivanisevic

Đokovićev poseban poklon za Ivaniševića: “Idemoooo”

stanovnistvo

Na svetu živi oko 7,8 milijardi ljudi, a taj broj se mesečno uveća za skoro celu Srbiju