in ,

Srpska policija spremila plan za akciju „Koridor“

autoput

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Direkcija policije donela je Plan bezbednosne zaštite lica i imovine na Koridoru 10 tokom predstojeće turističke sezone.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem posetio zaposlene u Komandno-operativnom centru, poručio je da je Srbija bezbedna zemlja, koja mora biti bezbedna i za svakog posetioca i za svakog turistu, za svakog ko koristi Koridor 10, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Tridesetog maja ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je donelo odluku da pokrene akciju Koridor, to znači da od tog dana, pa sve do 15. septembra imaćemo pojačan broj patrola i pojačan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih polova, 24 časa duž Koridora 10“, rekao je ministar.

Ministar je istakao da je od 30. maja do danas kroz zemlju prošlo blizu dva miliona turista, kao i da su se u tom periodu dogodila samo četiri krivična dela na Koridoru 10 koja su usput i rasvetljena, navodi se u saopštenju.

„Zahvaljujući pojačanom angažovanju policije, Koridor 10 će biti besprekorno bezbedan na našem prostoru i svi koji prolaze kroz Srbiju moći će da budu sigurni da su sačuvani, da se zakon na svakom delu naše teritorije bezuslovno poštuje“, rekao je Vulin i dodao da se sve priče da je Srbija nebezbednija zemlja, da je treba izbegavati, na ovaj način pokazuju kao zlonamerne i lažne.

„Dođite slobodno, vi i vaša imovina će biti čuvani, biće sačuvani. Ministarstvo unutrašnjih poslova će, dokle god traje turistička sezona, pojačanim angažovanjem na svakom većem odmorištu i na svakoj benzinskoj pumpi duž Koridora 10 i uz naravno učešće većeg broja saobraćajnih patrola garantovati da ćete biti bezbedni, sigurni i vi i vaša imovina. Srbija je bezbedna zemlja“, poručio je ministar.

Vulinu su u Komandno-operativnom centru putem prezentacija prikazane aktivnosti na realizaciji Plana bezbednosne zaštite lica i imovine putnih pravaca na Koridoru 10 u toku ovogodišnje turističke sezone, kao i prikaz vidljivosti lokacija policijskih službenika na autopatrolnoj delatnosti koji se nalaze na Koridoru 10 preko GIS aplikacije.

Policijski službenici Komandno-operativnog centra prikazali su takođe kako izgleda uspostavljanje komunikacije preko tetra sistema veze na kanalu Koridor 10 sa policijskim službenicima koji su na dežurstvu, od kojih se dobija izveštaj o patrolama na terenu, kao i informacije o konkretnom stanju bezbednosti u saobraćaju, prenosi Tanjug.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dan nacionalnog jedinstva

Sprema se akcija za Dan srpskog jedinstva: Svi Srbi da istaknu srpsku zastavu

tvrdoglavost

Osobe rođene u ova četiri horoskopska znaka niko ne može da kontroliše