in ,

Sprema se akcija za Dan srpskog jedinstva: Svi Srbi da istaknu srpsku zastavu

dan nacionalnog jedinstva

Ministarstvo spoljnih poslova priprema akciju kojom bi 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svi Srbi, uključujući i one u regionu i dijaspori, na svojim kućama istakli našu zastavu, rekao je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On je to rekao na Samitu srpske omladine i studenata Balkana „Sinergija kao ključ uspeha“, dodajući da bi trebalo više da radimo na izgradnji kulta srpske zastave.

Samit su, inače, organizovali Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda i Studentska konferencija univerziteta Srbije uz podršku Ministarstva spoljnih poslova.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je podržala takav stav ministra i istakla da bi trebalo da vodimo više računa i o ostalim srpskim nacionalnim simbolima.

Selaković je istakao da mu je drago što je anketa među mladima u regionu pokazala da većina misli da su srpski jezik i ćirilica ono što povezuje Srbe i to, kazao je, jeste identitetska esencija i najvažnije tkivo srpskog identiteta ali da ima još dosta zajedničkih stvari.

To je prema njegovim rečima i naša crveno-plavo-bela zastava na čijoj promociji moramo da radimo više, jer je ona zajednička i Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

„Zajedničke nacionalne vrednosti se promovišu proslavljanjem značajnih datuma iz naše prošlosti, a Vlada Srbije je na predlog predsednika Aleksandra Vučića, što je učinila i Vlada Republike Srpske, lane ustanovila 15. septembar kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, naveo je Selaković.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hrvatska: Pacijent ispao iz sanitetskog vozila, udario glavom i preminuo

autoput

Srpska policija spremila plan za akciju „Koridor“