in

Koliko novca treba za letovanje: Ovo su trenutne cene u Crnoj Gori

letovanje crna gora

Inače, krajem prošle nedelje u Crnoj Gori je boravilo oko 58.000 turista, što je 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je na svom Twitter nalogu crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović

Budžet za letovanje često mesecima ranije planiramo i baš nam je bitno da znamo koliki džeparac da nosimo na putovanje. Mnogo turista iz Srbije će ovog leta ići u Crnu Goru, pa je važno znati šta da očekujete od puta i budete spremni na to koliko ćete potrošiti.

Cene smeštaja na crnogorskom primorju niže su za 10 do 30 odsto u odnosu na prethodne godine. Turisti koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori kažu da još uvek nema gužvi, ali da su plaže sve punije, a par ležaljki sa suncobranom košta do 10 eura. Cene u restoranima i kafićima su slične beogradskim, dok su u prodavnicama nešto više, piše Noizz.rs.

Inače, krajem prošle nedelje u Crnoj Gori je boravilo oko 58.000 turista, što je 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je na svom Twitter nalogu crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. On je istakao da ga raduje veliki broj ljudi na plažama, jer je to “najbolji dokaz oporavka turizma u Crnoj Gori nakon prošlogodišnjeg potopa”.

Smeštaj u julu već od 30 eura po osobi

Prema rečima crnogorskih turističkih radnika, cene ljetovanja na budvanskoj rivijeri su trenutno veoma povoljne, pa tako noćenje u privatnom smeštaju, u zavisnosti od kategorije, košta od 10 eura po osobi naviše.

U jeku sezone, tokom jula, cena noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice kreće se od 30 eura po osobi, a u hotelima sa četiri zvezdice od 45 eura. Polupansion u smeštaju najviše kategorije, u hotelima sa 5 zvezdica može se naći za 75 eura.

Veliko je interesovanje i za letovanje u Herceg Novom, gde očekuju da će popunjenost smeštaja biti između 60 i 70 odsto u odnosu na 2019. godinu. Podjednako se traži krevet u hotelskom i apartmanskom smeštaju.

Tokom jula se cena noćenja sa doručkom u hotelima sa dve i tri zvezdice kreće između 20 i 35 eura, dok se doplata za obroke kreće od 3 do 7 eura po osobi. U hotelima sa 4 zvezdice polupansion košta od 40 do 60 eura. U hotelima sa 5 zvezdica cene se kreću između 95 i 115 eura po osobi za noćenje sa doručkom i svim dodatnim uslugama.

Što se tiče privatnih apartmana, prosečna cena za dvokrevetni apartman je oko 30 evra.

Cene u restoranima kao kod nas, marketi skuplji

Turisti koji su ovih dana na crnogorskom primorju kažu da još uvek nema velikih gužvi, ali su plaže sve popunjenije. Par ležaljki sa suncobranom se na nekim od najpopularnijih plaža može se iznajmiti za sedam do 10 eura.

U restoranima i kafićima su cene hrane i pića slične ovdašnjim, dok su u prodavnicama 10 do 15 odsto skuplje.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sputnik V

Rusi ne veruju vakcini Sputnjik V, samo 14 posto vakcinisanih

Ričard Grenel odao počast palim herojima Kosovskog boja: Danas je spomen dan na Svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike!