in

SRAMNE SCENE IZ CRNE GORE: Na glavnom gradskom trgu u Nikšiću vandal oskrnavio spomenik narodnom heroju, procureo video…

Sinoć je na glavnom gradskom trgu u Nikšiću za sada nepoznata osoba oskrnavila spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću.

Na snimku koji je objavio portal “Pobjeda” vidi se sredovečni muškarac koji urinira po spomeniku legendarnom narodnom heroju Ljubi Čupiću i to dok su nedaleko od njega prolazili ljudi.

Skandalozni, sramotni čin skrnavljenja spomenika okačen je sinoć na društvenim mrežama, a pojedini korisnici su prepoznali čoveka navodeći da je reč o nikšićkom taksisti, navodeći i broj taksi vozila.

Iako je snimak izazvao buru reakcija, policija u Nikšiću se nije oglašavala.

Spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću otkriven je 13. jula 2018, povodom Dana državnosti. Rad skulptora Zlatka Glamočaka nazvan je ,,Heroj na korzu“ i postavljanje na glavnom nikšićkom trgu što je imalo posebnu simboliku: tim je šetalištem, u lancima, Ljubo Čupić sproveden posednji put, pred streljanje. Nakon izricanja presude izveden je iz sudnice, zgrade nekadašnjeg pozorišta, i tada je nastala fotografija koja je obišla svet. Njegov osmeh ovekovječio je zvanični fotograf fašista Karlo Ravnič, a film sačuvao poznati nikšićki fotograf Migo Zorić.

Čupićev spomenik je i pre sinoćnjeg skandaloznog događaja bio na meti vandala.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

srdja trifkovic

Trifković: Zapad preti “praznom puškom” Srbiji po pitanju KiM!

Svetislav Basara

SVETISLAV BASARA : Slučaj Tadić