in

Zakazano suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića zakazan je za 6. i 7. jul u Osnovnom sudu u Prištini.

“Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i protivljenje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića”, izjavila je advokatica Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba, preneo je RTS.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja. Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI “Sloboda, demokratija, pravda”, koju je osnovao i vodio do kraja. Od ubistva i nakon istrage, sudski proces nije odmakao od čitanja i potvrđivanja optužnice, ponovljenih i nekoliko navrata, sve do presude Apelacionog suda.

(RTS)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Utapanje Čede

nikola tesla

Teslin rodjendan praznik u Kanadi