in ,

Bjelogrlić se brani sa slobode

Glumcu Draganu Bjelogrliću danas je ukinuto policijsko zadržavanje, saznaju Novosti.

Belogrlić je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštu u Nišu priznao počinjeno krivično delo – nasilničko ponašanje.

Glumac će se braniti sa slobode.

– Žao mi je što sam naseo na grozne provikacije Antonijevića koje traju godinu i po dana, žao mi je što se Antonijević pojavio iz ko zna kojih razloga na festivalu na kojem sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te grozne provokacije i što je ovo bacilo senku na te premijere, žao mi je što sam to uradio- rekao je Bjelogrlić novinarima nakon saslušanja.

On je naglasio da se nije dogodilo ono što pišu režimski tabloidi.

Precizirao da nije sa umišljajem krenuo ka Antonijeviću, već je pošao do toaleta, ali je onda “odreagovao na njegovo dobacivanje”.

Zahvalio se na profesionalizmu ljudima iz Osnovnog javnog tužilaštva- koji “nisu podlegli pritiscima i dali su mu mogućnost da objasni šta se stvarno desilo”, kao i “divnim policajcima”.

Advokat Goran Draganić, koji zastupa Bjelogrlića, demantovao je i pisanje tabloida da je Bjelogrlić navodno bio u alkoholisanom stanju i pod dejstovom psihoaktivnih supstanci.

– Veštačenjem nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance, niti nedozvoljene količine alkohola u krvi- rekao je Draganić.

Zamenik osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević kazao je novinarima da je Bjelogrlić saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje.

– Osumnjićeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio žaljenje zbog toga. Na osnovu ovih okolnosti tužilac je odlučio da mu ukine meru zadržavanja. Nastavićemo prikupljanje dokaza, kao što su saslušanja oštećenog, svedoka i veštačenja- rekao je Stanojević.

Na privatnim nalozima na društvenim mrežama ubrzo posle incidenta pojavio se snimak, verovatno sa nadzornih kamera hotela, na kojem se vidi kako Bjelogrlić prilazi delu u kojem je sedeo Antonijević i udara ga više puta u glavu, posle čega dolazi do gušanja, koje prekida nekoliko njihovih kolega.

Nakon icidenta, na naslovnim stranama provladinih tabloida pojavili su se naslovi: “Drogirani Bjela me je pretukao zbog Dare” (Alo), “Bjela pijan i drogiran pretukao Antonijevića” (Srpski telegraf), “Pomračenje uma” (Kurir) ili “JezIvo! Bjelogrlić pretukao Gagu” (Informer).

Bjelogrliću je juče određeno zadržavanje do 48 sati, a osumnjičen je za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje Krivični zakonik propisuje kaznu zatvora do tri godine, odnosno od pet godina zatvora, u zavisnosti da li je naneta lakša ili teža telesna povreda.

Na snimku sa bezbednosnih kamera hotela „Ambasador“ vidi se kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim je sedeo Antonijević i udara ga više puta u glavu.
Prema nezvaničnim informacijama Antonijević i Bjelogrlić nisu u dobrim odnosima još od ranije.

Antonijević je optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“, nakon toga je objavio navodnu prepisku sa Bjelogrlićem u kojoj se govori o tome.

Bjelogrlić je tada to demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana.

Oba reditelja nalaze se u Nišu pošto su minule subote u tom gradu počeli 56. Filmski susreti.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ivan todosijevic

Sramota: Poslanik Srpske liste osuđen na dve godine zatvora zbog izjava o Račku!

katarina radivojevic

KATARINA RADIVOJEVIĆ O SUKOBU IZMEĐU KOLEGA: Kratko je poručila…