in ,

IPAK JE ISTINA: Twitter uskoro planira da uvede pretplatnički servis…

Posebno je zanimljivo to što iz Tvitera nisu objavili nikakve zvanične informacije o pretplati.

twitter

Džek Dorsej i ekipa iz Tvitera već dugo pokušavaju da pronađu način na koji bi povećali prihode kompanije, a poslednjih meseci mrežom su kružile glasine kako pripremaju pretplate na svoje usluge. Te su se glasine pokazale istinitim, jer se delu korisnika na prodavnicama aplikacija pojavio pretplatnički servis nazvan Twitter Blue, za koji je potrebno plaćati mesečni iznos od 2,99 dolara.

Posebno je zanimljivo to što iz Tvitera nisu objavili nikakve zvanične informacije o pretplati. Iako se ta opcija pojavila na prodavnicama aplikacija, ona se još ne može aktivirati, odnosno nije dostupna svima, a iz te društvene mreže ne žele da komentirišu informacije o opcijama koje će biti dostupne pretplatnicima.

Ipak, zahvaljujući blogerki Džejn Manšun Vong, koja je na Tvitteru napisala da je postala prva testna korisnicima Twittera Blue, saznali smo neke detalje o dostupnim opcijama. Jedna od njih je i undo, odnosno poništavanje poslatih tvitova, što je opcija o kojoj su glasine mrežom kružile mesecima. Takođe, novitet su i kolekcije, mesto na kojem korisnici mogu da raspoređuju najvažnije tvitove kako bi naknadno mogli lakše da ih pronađu. Twitter Blue dolazi i s mogućnošću promene boje tema i boje ikona aplikacije, a mnogima bi najzanimljivija opcija mogla biti Reader mod.

Vong kaže kako ta opcija dolazi uskoro, a omogućiće lakše čitanje sadržaja na Tviteru. Praćenje objava s brojnim komentarima na toj društvenoj mreži može biti prilično haotično pa bi, čini se, Reader mod mogao da reši taj problem, jer bi korisnicima na pregledan način trebalo da bude dostupna cela konverzacija.

S obzirom na to da iz Tvitera još nisu komentarisali pretplatnički servis Blue, nije poznato da li pripremaju i još neke dodatne opcije pored tih koje je spomenula Vong, a nije poznato ni kada će Twitter Blue postati dostupan svim korisnicima, piše “Cnet”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pet znakova da u vašoj vezi više nema ljubavi

alkohol i voznja

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Koliko nakon popijenog pića treba pričekati pre nego što sednete za volan?