in

Brnabić: Moguće da Priština pokuša da napravi nešto poput Crnogorske pravoslavne crkve!

Ana Brnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne treba isključiti mogućnost da će Priština pokušati da napravi nešto nalik na Crnogorsku pravoslavnu crkvu na teritoriji Kosova.

Ona je to rekla povodom pisma vlasti u Prištini u kojem su zatražili od Uneska da se srpske crkve i manastiri uklone iz kategorije ugroženih, prenio je RTS.

Ona je istakla i da Aljbin Kurti u pismu o srpskoj kulturnoj i verskoj baštini i manastirima govori kao o njihovoj kulturi i verskoj baštini,  kosovskom nasleđu.

“To mi govori da ne treba da isključimo da će u konačnici oni pokušati da naprave nešto nalik na Crnogorsku pravoslavnu crkvu Miraša Dedeića na teritoriji Kosova, dakle neku njihovu crkvu. To je ono na šta smo mi spremni, znamo kako da se diplomatskim putem borimo protiv toga”, poručila je srpska premijerka.

Brnabić je ocienila da je pismo koje je predstavnicima Uneska poslao Aljbin Kurti vrhunac licemerja i cinizma.

“Manastiri su pod stalnim okom Kfora, posebno Visoki Dečani. Ne može da se kaže da im nije ugrožena bezbednost, a stalni pritisci na monaštvo i Srpsku pravoslavnu crkvu se nastavljaju”, ukazala je premijerka.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

da mi se vrati moja zastava

Zoran Kesić: Da mi se vrati moja zastava!

tenkovi t72 ms

Rusija isporučuje Srbiji tenkove T-72MS i oklopna vozila BRDM-2MS