in

Rama sugeriše Prištini: Prihvatite Avganistance, ako to zatraže Amerikanci!

Edi Rama

Tzv. Kosovo bi trebalo pozitivno da odgovori na prihvatanje Avganistanaca ako to zatraže Sjedinjene Američke Države, smatra albanski premijer Edi Rama.

-Ne znam da li su Amerikanci tražili od Kosova da skloni Avganistance koji su kao prijatelji i pristalice savezničkih vojski izloženi talibanima. Voleo bih da ako je tako, Vlada Kosova da pozitivan odgovor, za svoju čast i Kosovo, naravno-naveo je Rama na Fejsbuku.
On je dodao da je na samitu NATO-a i sam izrazio zabrinutost povodom bezbednosti avganistanskih saradnika Alijanse nakon njenog povlačenja iz Avganistana.

Rama je, prenosi agencija Rojters, rekao da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena nedavno zatražila od Albanije da proceni može li da bude tranzitna zemlja za brojne avganistanske izbeglice, čije je konačno odredište SAD.

-Nećemo reći ne. Ne samo zato što naši veliki saveznici traže to od nas, već zato što smo Albanija-napisao je Rama.

Albanski mediji preneli su proteklih dana da su SAD zatražile od Albanije i tzv. Kosova da privremeno smeste Avganistance koji se bore protiv Talibana u svojoj zemlji, podseća Tanjug.
Albanija je 2014. primila 3.000 pripadnika iranske organizacije Narodni mudžahedini koja se bori protiv vlasti u Teheranu. Oni su smešteni u kampu u Draču, najvećoj albanskoj luci.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 15. avgust 2021. godine

udes bubanj potok

Težak udes kod Bubanj potoka: Povređeno čak 15 osoba, od kojih su većina deca