in

Marković: Vučić, Zaev i Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir zbog “Otvorenog Balkana”

dragan markovic palma

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama “zaslužuju Nobelovu nagradu za mir” zbog inicijative “Otvoreni Balkan”.

Marković je ocenio da je to “najvažniji sporazum u posljednjih 70 godina”, kojim se, kako je naveo, obezbeđuje mir na Balkanu.

“Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum ‘Otvoreni Balkan’ danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbjeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir”, naveo je predsednik Jedinstvene Srbije a prenela ta stranka.

Marković je ocenio da inicijativi treba da se priključe i Sarajevo i Priština.

“Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vekovima i to ih održava. Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo”, naveo je Marković.

On je najavio da će u organizaciji Jedinstvene Srbije, oko 1.000 poljoprivrednika iz Srbije 28. avgusta otići u grčko letovalište Paralija gde će, kako je naveo, provesti četiri ili pet dana.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COvid 19 test

Nemačka ukida besplatno testiranje na Covid

horoskop

Dnevni horoskop za 12. avgust 2021. godine