in ,

Brnabić o novom nazivu “Mini-Šegen”: “Otvoreni Balkan” je najlepša stvar od 1990-ih

ana brnabic

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je inicijativa “Otvoreni Balkan” između Srbije, Severne Makedonije i Albanije jedna od najlepših stvari koje su se desile u regionu od pre sukoba devedesetih godina.

Brnabić je na sednici Skupštine na kojoj članovi Vlade odgovaraju na pitanja poslanika, odgovarajući na pitanje poslanika Stranke slobode i pravde Samira Tandira, koji je pozvao i Bosnu i Hercegovinu da se pridruži toj inicijativi, kazala da će, po prognozama, u zavisnosti od stepena implementacije, našem BDP-u ta inicijativa doprineti sa dodatnih tri odsto.

To je neverovatno i to govori o tome šta možemo da uradimo i šta bismo mogli kada bi se ceo Balkan pridružio, kazala je Brnabić.

Ističe da je to neverovatno pozitivna inicijativa koju je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo i jedna od stvari koja je za našu ekonomiju i kvalitet života najznačajnija.

Kaže i da šalje signal saradnje, razumevanja, boljih odnosa, drugačije budćnosti na ovim prostorima.

Šalje drugi signal za mlade ljude, kazala je Brnabić.

Dodaje da su u toj inicijativi važne tri stvari – lakša trgovina, lakši transport robe, zatim slobodno kretanje i otvaranje tržišta za ljude koji traže posao i treća saradnja u slučaju prirodnih katastrofa.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Saradnik klana priznao: Belivuk zaklao Ljepoju i Radojevića, a Miljković sekirom ubio Veličkovića

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 30. jul 2021. godine