in

Kavački klan na kolenima: Slobodan Kašćelan, jedan od vođa te kriminalne grupe, uhapšen u Crnoj Gori, do sada je preživeo dva atentata

Navodni vođa zločinačkog Kavačkog klana Slobodan Kašćelan uhapšen je sinoć u Crnoj Gori zbog sumnje da je organizovao zločinačku grupu koja je počinila i planirala nekoliko teških krivičnih dela, kažnjivih do 40 godina zatvora, prenosi Nova.rs.

Slobodan Kašćelan

Prema izvoru uključenom u istragu, Kašćelan i tri navodna člana grupe uhapšeni su u Kotoru i jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa Kavačkog klana. Osim njega, policija je za šefa tog klana označila i Radoja Zvicera, koji nikada nije hapšen u velikim policijskim akcijama u Crnoj Gori. Ovaj Kotoranin se odbranio od optužbi da je počinio krivično delo – iznude.

Takva odluka doneta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio kauciju u iznosu od nešto više od 500.000 evra u protivvrednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za zelenašenje i davanje novca na kamatu. U početku ga je Specijalno državno tužilaštvo teretilo za teža krivična dela.

U istom predmetu sude se i Igor M. Božović, njegov sin Vladimir Božović, Davor M. Prelević, Miloš D. Radonjić, Siniša S. Vlahović, Aleksandar M. Đurišić, Stefan S. Brnović, Đerđ N., Jutarnji.hr izveštaji.Camaj, Igor M. Đurišić, Aleksandra M. Bogdanović, braća Nikola N. Andrić i Igor N. Andrić, Trip Z. Moškov i Goran S. Ljubatović. U optužnici se, između ostalog, navodi da su Kašćelan i Igor Božović organizovali zločinačku grupu, a zatim regrutovali druge članove.

Zločinačka grupa imala je za cilj izvršenje krivičnih dela iznuda, ilegalno posedovanje oružja, prodaja droge, omogućavanje upotrebe narkotika, davanje mita, ozbiljno delo protiv javne bezbednosti i pranje novca.

Kašćelan je preživeo dva atentata: krajem juna 2016. godine ranjen je u stomak u Novom Sadu, a Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala nedavno su, kako se izveštava, sprečili njegovo ubistvo.

Prema ovim navodima, trebalo je da bude likvidiran 22. januara na jednom od semafora u Podgorici, dok je automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Plan zločinačke grupe bio je da aktivira improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motorom prišli njegovom vozilu i pričvrstili ga magnetom.

Specijalni tužilac Saša Čađenović rekao je na konferenciji za novinare da je sprovođenje krivičnog plana prekinuto u vreme zločina, bez objašnjavanja detalja.

Hapšenje Slobodana Kašćelana signal je da je Kavački klan na kolenima, piše Nova.rs.

Hapšenje Igora Božovića, jednog od vođa Kavačkog klana i njegovog sina Vladimira u Portugaliji, pritvor Veljka Belivuka i njegovog tima i pokretanje istrage u Srbiji protiv Radoja Zvicera, takođe jednog od šefova Kavača, su samo neki od udaraca koje je pretrpela kriminalna grupa Kavački klan poslednjih nekoliko meseci.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 23. april 2021. godine

Aleksandar Vucic

OGLASIO SE I VUČIĆ: “Neko će morati u zatvor!”