in , ,

Naučnici otkrivaju koliko je seksa normalno u vezi

koliko je seksa normalno

Jedno od pitanja koje muči parove od pamtiveka je – da li imaju dovoljno seksa? Odnosno, imaju li seks više ili manje od drugih i koliko je seksa zapravo „normalno“?

Srećom za sve vas koji mozgate o ovom pitanju, postoje naučnici koji su odlučili da to i istraže. Tako je studija objavljena 2015. godine u časopisu Social Psychological and Personality Science otkrila da kada parovi imaju seksualne odnose otprilike jednom nedeljno, lična sreća i sreća u vezi počinju da se izjednačavaju.

Ejmi Muise, naučnica koja je radila na studiji, rekla je za Huffington Post da je to dobar podsetnik za parove da ne moraju da osećaju pritisak da ispune određeni „broj“ kada je u pitanju učestalost seksa.

“Generalno je važno održavati seksualnu vezu sa partnerom, ali takođe je važno imati realna očekivanja o nečijem seksualnom životu, s obzirom na to da su mnogi parovi zauzeti poslom i odgovornostima. Naše istraživanje sugeriše da je redovan seks povezan sa srećom u vezi , ali nije toliko potrebno toliko težiti seksu“, objasnila je.

Tri studije

Da bi saznala da li su najsrećniji parovi i oni koji imaju najviše seksa, Muise je sprovela tri studije. Otkrili su koliko je seksa normalno:

Prva, koja je koristila ranije podatke iz 23-godišnje studije sa više od 25 000 ispitanika, pokazala je da je više seksa povezano sa višim nivoima sreće, ali samo sve dok je učestalost seksa bila otprilike jednom nedeljno. Ovo se odnosilo samo na ljude u vezama, a ne na samce.

Druga, u kojoj je Muise anketirala 335 etnički različitih učesnika u onlajn anketi, potvrdila je rezultate prve studije, a treća, koja je obuhvatala 2.400 bračnih parova tokom 14 godina, pokazala je da je seks povezan sa nivoom sreće, ali samo dok jeučestalost bila na nivou od jednom nedeljno.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

milan radonjic

Moralna hitnja

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 7. april 2021. godine