in

Pogledajte kako je deblokiran Sueski kanal (FOTO, VIDEO)

ever given

Iz agencije koja osigurava prolaz kroz kanal “Leth Agencies”, kazali su da brod ponovno plovi zahvaljujući plimi i floti tegljača koji su radili na njegovom izvlačenju iz mulja.

Tegljači su odvukli Ever Given prema Velikom gorkom jezeru, koje se nalazi između severnog i južnog dela Sueskog kanala, pa će se tamo obaviti inspekcija broda.

Satelitski podaci stranice MarineTraffic.com potvrdili su da se brod udaljava od obale i plovi prema centru kanala. 

https://twitter.com/ThisIsSoliman/status/1376411420968022016

Nasukavanje Ever Givena stvorilo je veliku gužvu te probleme u globalnoj trgovini koja je već već opterećena zbog pandemije koronavirusa.

Kako piše AP, još uvek nije poznato kada će se promet u kanalu normalizovati s obzirom na to da njime mora proći najmanje 367 brodova.

Brod Ever Given bio je nasukan od utorka u jednom od najprometnijih trgovačkih pomorskih puteva i zaglavio je prolaz za oko 300 brodova koji su čekali s obe strane kanala na prolazak, dok su se neki brodovi već odlučili krenuti dužim putem oko afričkog Rta dobre nade.

U subotu je iskopano oko 20.000 tona peska oko Ever Givena i brod je počelo vući 14 tegljača u nastojanju da ga oslobodi.

alt
alt
alt
alt

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vucic i bin zajed

Šarović tvrdi – “Bin Zajed svom bratu Vučiću poklonio sliku od 800 dinara”

milorad ulemek legija

Legija iz zatvora o hapšenju Slobodana Miloševića: Te večeri glumili smo članove „zemunskog klana“ da bismo dobili nagradu od pet miliona dolara