in ,

Ljudi iz regiona hrle u Srbiju na vakcinaciju, vakcinisane i stjuardese Albanske aviokompanije. Pogledajte video

Agencija Asošijeted pres javlja danas da hiljade građana iz zemalja regiona putuju u Beograd nakon što su srpske vlasti tokom vikenda ponudile strancima besplatne vakcine protiv koronavirusa.

Ispred centra za vakcinaciju na Beogradskom sajmu formirani su “dugi redovi” građana Bosne i Hercegovine, Crne Gore i severne Makedonije.

Kolone vozila na graničnim prelazima

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) izvestio je da su od ranog jutra velike gužve na četiri najprometnija granična prelaza prema Srbiji, a veliki redovi stvorili su se ispred hale Beogradskog sajma, u kojoj se nalaze stotine građana BiH čeka da se vakciniše.

Prema dostupnim informacijama, građanima BiH, kao i onima iz severne Makedonije, Albanije i Crne Gore, u Srbiji se nudi vakcina Covishield, indijska verzija AstraZenece.

Većina iz susednih zemalja ima problem sa nedostatkom vakcina i jedva da je započela imunizaciju stanovništva, dok se Srbija “može pohvaliti dovoljnim zalihama i jednom od najviših stopa vakcinacije u Evropi”, rekao je AP, podsećajući da je vlada iz Beograda već poklonila određene doze vakcina Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i BiH.

Agencija prenosi navode portala Klik o dugim kolonama vozila na graničnim prelazima BiH i Srbije i o vakcinaciji BIH Preduzetnika u Beogradu, nakon što je Privredna komora Srbije ponudila 10.000 doza kolegama iz regiona.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zagadjenje vazduha

Zagađenje vazduha svake godine ubije milione, poput „usporene pandemije“ Pomaže i Koroni

Luna Lu: Verujem – NE verujem