in

Sergej Trifunović o ratu u Mostaru: Stari most je srušio školski drug moje majke

Sergej Trifunović gostovao je u podkastu Postcast-a, u kojem je govorio o svom životu i karijeri. Glumac je deo intervjua posvetio ratu u rodnom Mostaru i rekao da su mu devedesete bile najteži period u životu.

„Poslednji put sam bio u Mostaru u leto 1990. godine, a onda sam sledeći put otišao 2000. godine. U tih deset godina, već 1992. godine, kada smo razgovarali telefonom sa rođacima, razgovor je prekinut jer je bomba pala negde u blizini. “Sledeće dve godine nismo znali da li su živi ili mrtvi. Srećom, preživeli su. Najstrašniji trenutak rata bio je kada sam video taj snimak iz februara 1992. To rušenje mosta, koju je srušio školski drug moje majke – Slobodan Praljak “, rekao je Trifunović.

Kaže da godinama ima noćne more o svom rodnom gradu.

„Sanjam da moja zgrada gori kao šibica, a ja bežim na gelenderima… A neki ljudi hodaju kao zombiji … Kada sam prvi put nakon rata došao u Mostar i vidio da je sve spaljeno i srušeno, shvatio sam da nije bilo ni blizu onome što sam video u snovima “, rekao je.

U podcastu je takođe govorio o Miri Furlan i da ga je njena smrt teško pogodila.

“Bila je to zmaj žena. Nemate takvih kolega s kojima možete tako razgovarati. Jedna neverovatna osoba”, rekao je Trifunović.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kada je najgore vreme za pranje zuba?

fILIP sVARM

Naprednjački pogled u oči