in

BEĆKOVIĆ, KUSTURICA, MILICA ZAVETNICA… Ovih 212 ljudi je potpisalo apel protiv Zakona o istopolnim zajednicama

Više od 200 srpskih intelektualaca, tačnije njih 212, apelovalo je na Narodnu skupštinu i srpske institucije da se spreče donošenje zakona o istopolnim zajendicama.

Kao razlog, oni su naveli da je taj zakon “nepotreban, loš, koncipiran kao zakon iz porodičnopravne materije” i da predstavlja “očigledan korak u pravcu legalizacije istopolnih brakova” što će, kako smatraju, “ubrzo voditi i mogućnosti usvajanja dece”, prenosi “Sputnjik”.

Ističu i da je zbog faktičkog zadiranja u porodičnopravnu materiju predlog i protivustavan, i da bi njegovim usvajanjem država ugrozila vođenje pronatalitetske politike. Nazivaju ga i “novim nasiljem nad javnim prostorom”.

Oni su se u svom apelu dotakli i predloga pooštravanja Zakona o zabrani diskriminacije jer, kako smatraju, “njime se nejasan i kontroverzan pojam diskriminacije bezobalno širi”.

Kažu i da po već postojećem Zakonu došlo do progona niza naučnika, političara i javnih ličnosti, “očigledna namera da se svi zastupnici proporodične politike i demografske obnove zastraše i da im se zabrani javni i naučni rad”.

(Blic)

Napisao Blic

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piksi o Kokezi: Neka proba da mi sastavi tim, odmah otkrivam

njezvanova

RAK ŽENA