in

Saznajte koja boja zida odgovara vašem horoskopskom znaku

horoskop

Nekada smo stan uređivali po feng šuiju, ali u ovom modernijem dobu boje prilagođavamo našem horoskopu. Kada su nam tajne univerzuma nepoznate, delić “onog nepoznatog” pokušavamo da pronađemo među zvezdama. Nekad nas inspirišu da lakše donesemo neku odluku, nekad nas usmere na pravi put, a nekad nam opravdaju naše mane. Koliko ste puta čuli da ljudi svoju sebičnost i preterani hedonizam pripisuju tome što su rođeni u znaku Bika ili veliku osetljivost znaku Raka?

Ovog puta naš horopski znak nam pomaže da uredimo naš dom. Boja kojom ćemo okrečiti sobu u kojoj provodimo najviše vremena nam određuje i ton prostorije, njenu namenu, kao i raspoloženje koje će nas preplaviti kada uđemo u nju. Ako kojim slučajem potcenjujete horoskop, ne smete nikako da to uradite sa bojom, jer sem što odražavaju ono što mi zapravo jesmo, odražavaju i ono što nas umiruje. Ipak, ne prepuštajte ništa slučaju, a u nastavku teksta pročitajte koja bi boja zida najviše odgovarala vašem znaku.

Ovan – vatrenocrvena

Budući da je Ovan vatreni znak, prirodno ga privlače zagrejani tonovi crvene boje kao što su trešnja-crvena, cigla ili merlot. Ukoliko ste neko ko ne voli jarkim bojama da okreči ceo zid, jer imate osećaj da vam to sužava prostor, razmislite o nekom crvenom detalju u uglu koji će upaliti vatru u vama kada ona malo utihne.

Bik – smirujuće plava i zelena

Bikovi su koliko god bili prizemni, veoma kreativni i treba im nešto da ih inspiriše. Ne treba onda da bude iznenađenje da su umirujuća plava i zelena baš ono što njima treba. Naviknuti na udobnost, najbolje je da je ukombinuju sa nekim mekanim nameštajem.

Blizanci – zelena koja uzemljuje

Prilagodljiv i otvoren duh ovog horoskopskog znaka omogućuje eksperimentisanje ali i impulsivnost. Baš zato im treba neka boja kao što je nežnozelena. Ovaj vazdušni znak ona savršeno prizemljuje i poboljšava koncentraciju.

Rak – odana bela

Kada razmišljamo o bojama, često previdimo belu jer je ni ne računamo u boje. Zaboravljamo na tihu snagu koju ona nosi u sebi. Budući da su Rakovi intuitivni, odani i brižni, ova boja može da im pruži onu stabilnost koju oni potroše na druge ljude. Beli ili kremasti neutralni tonovi pružiće vam osvežavajući osećaj smirenosti.

Lav – žuta koja podiže

Šta drugo može da ispuni Lava i da ga stavi pod reflektor koji on toliko voli kao žuta boja? Hrabre, spontane i pravedne, kakvi Lavovi jesu, često život razočara. Kada se to desi, moraju da budu okruženi bojom koja teši, podiže i raduje. Ako ste tip osobe koje sunčanožuta preplavljuje, pokušajte sa nekim smirenijim tonovima kao što su pšeničnožuta, senf ili oker.

Devica – pouzdana plava

Device jesu same po sebi smirene, dok ih ne poremeti haos koji ih potpuno izbaci iz balansa ka kome stalno teže. U tim trenucima potrebno je da budu okruženi bojom koja ne napreže ni um ni oči. Ona je ljubazna i spokojna, a tonovi kao što su indigo ili mornarskoplava, umiriće Devicu koja je sklona prekomernom razmišljanju.

Vaga – uravnotežena ružičasta

Budući da Vage gledaju svet kroz ružičaste naočare, takve optimistične boje ih i privlače. Ova boja deluje energično i oslobađajuće, ali pazite da je uvek ukombinujete i smirite sa belom da ne bi izdominirala kako prostorijom tako i vama.

Škorpija – soficistirana crna

Crna nije samo oličje moći i agresije, već i soficistiranosti i elegancije. Kada se koristi sa ukusom i smelošću, crna uopšte ne mora da bude zastrašujuća. Crni detalj u većim sobama ili čak ceo zid u manjim prostorijama kao što je kuhinja, može da postakne sve ono hrabro i strastveno što Škorpije nose u sebi.

Stelac – drska braon

Stabilnost, toplina i hrabrost odlike su koje karakterišu i Strelce, a i braon boju. Zato su oni dobitna kombinacija. Ona se često zanemaruje, okarakterisana je kao “jaka i prosta”, ali ako pronađemo tonove kao što su orašasta, kamel ili topla karamela, braon može biti i moderna i klasična u isto vreme.

(wannabemagazine)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Novak Djokovic

Šta ćeš ti da prodaješ ako meni poklanjaš stvari? Otac Đokovića otkrio šta je Nole uradio na Kopaoniku

Deb Haland

Haland postala prvi predstavnik Indijanaca u predsedničkom kabinetu