in

Preminuo legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić

Udruženje muzičara jazz, pop rock je objavilo na svom Fejsbuk profilu da je bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo od posledica virusa korone.

Dragoljub Đuričić je rodjen je 10. februara1953. godine. Poznat je kao bubnjar bendova YU grupa, Leb i Sol i Kerber, kao i član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, ali i po svom solo radu.

Dragoljub Đuričić je bio jedan od najpoznatijih Crnogoraca koji je živeo i radio u Beogradu. Uvršten je među 30 najboljih bubnjara na svetu, a radio je sa svim velikim zvezdama bivše Jugoslavije.

Tokom pandemije, Dragoljub se povukao u medijsku ilegalu i vreme posvetio voćarstvu.

Gajio je voće u svojoj bašti, te fotografije često postavljao na društvene mreže, ne skrivajući koliko ga to opušta i čini srećnim.

U jednom od poslednjih intervjua, govorio je o tome šta njegov život čini ispunjenim. Na pitanje šta u njemu budi sećanje na dane kada mu je majka sedmično ili mesečno kupovala jednu karamelu, za crnogorsku “Graciju”odgovorio je:

– Ukus je svakako manje značajan, iako je svež kao da su od juče. Osećanje šta znači radovanje, to je osećaj koji me ni danas ne napušta. Danas deca odrastaju a da ne znaju šta je osećaj radovanja malim stvarima. Život je satkan od malih radovanja, isprepletan je sitnicama, jer je krupnih sitnica vrlo malo. Krupan je završetak škole, ženidba, postajanje roditelja, dok male sitnice koje se događaju svaki dan život čine ispunjenim.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SRPSKI BISER NAPRAVIO ŠOU U NBA LIGI: Aleksej postavio REKORD KARIJERE, ispisao istoriju Oklahome!

UNITED MEDIA u problemima i u Hrvatskoj! A1 ukinuo kanale N1 i Sport Klub