in

UNITED MEDIA u problemima i u Hrvatskoj! A1 ukinuo kanale N1 i Sport Klub

A1 Hrvatska odlučila je da isključi kanale N1 i Sport Klub.

Od 29. marta gledaoci u Hrvatskoj koji koriste usluge operatera A1 više neće moći da gledaju kanale United Media – N1 i Sport Klub jer sa tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

N1 je sve zvanično objavio.

„Veoma smo iznenađeni odlukom operatera A1 da ne obnavlja ugovor o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uslovi koji su važili do sada.

S njima radimo dugi niz godina i žao nam je što se ova saradnja nije nastavila, uprkos dobroj volji naše strane da je ostvarimo.

Od kraja marta građani koji koriste njihove usluge više neće moći da prate najvažnije dnevne događaje na vodećem informativnom kanalu N1, ali i da gledaju vrhunski sportski program na SK kanalima, posebno startne trke Formule 1, koje Sport Klub ima pravo emitovanja u Hrvatskoj.

Televizija N1 je ekskluzivni partner globalnog televizijskog informativnog kanala CNN, izveštava u realnom vremenu o svim najvažnijim događajima, a njihove kamere su uvek tamo gde se nešto važno događa. Vrhunski tim profesionalnih novinara godinama priprema prepoznatljive emisije i političke emisije, razgovara sa relevantnim sagovornicima, analizira situacije i nudi građanima pravovremene, tačne i nepristrasne informacije.

S druge strane, Sport Klub je godinama sinonim za najbolji sportski kanal. Pored trka Formule 1, koje su novina u Hrvatskoj, svoj program su ove godine obogatili emisijama nemačke Bundeslige i Bundeslige2. Standardna ponuda uključuje i Premijer ligu i FA kup, a gledaoci na SK kanalima mogu da prate i trke MOTO GP, Evroligu i Evrokup, vrhunski tenis na ATP turnirima i Vimbldonu, kao i NFL.

Korisnici A1 takođe neće moći da gledaju dečje kanale Pikaboo i Vavoom.

Oglasio se i operater A1

Nakon što su iz United Media, koji su vlasnici N1 i Sport Kluba, objavili da je A1 odlučio da ukloni njihove kanale iz svojih paketa, u toku je žestok obračun sa saopštenjima za štampu A1 i United Media.

United Media je prvo objavio da je A1 odlučio da isključi njihove kanale iako im je ponudio identične uslove kao i ranije, da bi kasnije odgovorili iz A1 da je United Media postavila neprihvatljive uslove i da bi prihvatanjem usluga korisnicima A1 paket morao da poskupi.

A1 Hrvatska će proširiti svoju ponudu sportskih sadržaja sa deset Arena Sport kanala, ali i drugim sportskim kanalima poput Arena Fight i Arena Esports. Arena sport 1-6 biće dostupan od 29. marta, potpuno novi kanali Arena sport 7-10 od 1. jula. Sve nove kanale gledaće ljubitelji sporta u HD kvalitetu slike.

Inače, u odgovorima korisnicima na njihovoj Facebook stranici sa A1 su rekli da su pokušali da se dogovore o nastavku emitovanja samo za N1 kanal, ali da je vlasnik prava postavio nerealnu i neprihvatljivu cenu. „Prihvatanjem ovih uslova bili bismo prinuđeni da povećamo cene usluge A1 TV, što bi uticalo i na naše korisnike“, navodi se u odgovoru koji su iz A1 dali na Fejsbuku.

Rat saopštenjima traje i dalje…

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Preminuo legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić

Sputnik V

Rusija potpisala sporazume o proizvodnji Sputnik V vakcine u nekoliko evropskih zemalja