in

Pejzaž kao iz bajke u severnom delu Grčke: Mesto za koje mnogi turisti nikada pre nisu čuli

Jezero Skra u prefekturi Kilkis je predeo neverovatne lepote, koji obično posećuju zaljubljenici u prirodu i avanturisti

Neverovatna priroda se krije u prefekturi Kilkis u Grčkoj. Ovaj predeo odlikuju magični pejzaži i šarm, koji osvaja čak i one najzahtevnije. Zapravo je reč o vodopadima na reci Skra, koja se nalazi na padinama planine Paiko, u severozapadnom delu ove prefekture.

Tajnovito jezero neverovatne boje na severu Grčke se slobodno može okarakterisati kao pejzaž iz bajke. Podsećanja radi, u mestu Skra, koje se nalazi u blizini se maja 1918. godine odigrala jedna od najvažnijih bitaka na tom području tokom Prvog svetskog rata. Upravo u tom mestu se i nalazi Vojni muzej, koji vredi posetiti.

U gustoj šumi, na putu koji vodi ka selu Arhangelos, nalazi se se ovo jezero. Predeo podseća na bajku, sa impresivnim vodopadima i ribnjakom, koji je tu nastao.

Dok priroda bukvalno stvara čuda, posetilac može da uživa u pravoj oazi, koja mu se ukaže pred očima kada prolazi ovim područjem. Planinski potoci svoj put završavaju tvoreći vodopade različitih veličina, te tako stvaraju jezero, neverovatne boje u tom delu Grčke.

Za jezero neverovatne boje, koje mnoge ostavlja bez daha, zaslužni su mikroorganizmi, koji žive na njegovom dnu.

Kako stići do jezera Skra?

Potrebno je krenuti putem prema mestu Aksiupolis, pa dalje do sela Kupa i Fanos. Posle toga se posetiocima ukazuje putokaz, koji direktno vodi prema vodopadima.

Nakon toga se ukazuje parking, na kome obično posetioci parkiraju automobil. Odatle vodi dalje kamenita staza. Slede široke stepenice, koje vode do proplanka, nadomak potoka nazvanog Kotza-Dere. Tu obično posetioci predahnu, budući da se tu nalaze stolovi i klupe.

Posle toga ih put vodi ka drvenom mostu, od koga vode dve staze. Na njihovom kraju se nalaze mali i veliki vodopad, koji opčinjavaju sve posetioce.

Ali tu nije kraj iznenađenjima u ovom delu Grčke.

Ako posle toga budu nastavili zemljanim putem, stižu do jezera Skra. A pomenuti predeo neverovatne lepote smešten je u gustoj šumi. Najveća procenjena dubina jezera Skra je oko 4 metra.

(Telegraf)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Donosi sreću i blagostanje: Veruje se da ova biljka ima magična svojstva

Jovana Joksimović glavni i odgovorni urednik Tanjuga