in

VUČIĆ U “ĆIRILICI”: “Grčka je bratska zemlja, neće valjda da prizna Kosovo “

vucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su pritisci na Grčku bili očekivani kada je priznanje Kosova u pitanju.

Vučić je rekao da je Grčka naša bratska zemlja i da se nada da ona neće doneti tu lošu odluku, piše b92.net..

“Za nas je važno da nema panike za Srbiju nikakve, mi smo znali ovakve stvari. Prvo su uspostavili kancelariju za trgovinske veze kada su nam Albanci uvodili protivpravne takse, a onda smo u petak u pet popodne obavešteni od Grčke da oni dalje unapređuju saradnju sa Kosovom, podižu nivo komunikacija u kanceraiju za kosovske interese. To je za nas bolno, teško, da ne govorim da je nama Grčka draga, bratska zemlja i nadamo se da neće doneti tu odluku”, rekao je Vučić.

“Nema potrebe za panikom jer je to deo velikih pritisaka koje smo mi kao zemlja očekivali. To se radi u isto vreme, dan uoči posete Lajčaka Beogradu, a dve nedelje pred nastavak dijaloga. U slučajnosti ne verujemo”, rekao je Vučić.

Ističe i da niko neće da ispravi Vjosu Osmani, o čemu god da priča.

“Potrebno je Srbiju saterati uz zid, ali to nisu samo pritisci oko Kosova nego da bi se zaustavila Srbija u ekonomskom rastu”, naglasio je Vučić.

“Nije niko od nas ovo izmislio, videli smo sve kako se zbiva. EU i Amerika pritiskaju, a njihovo rešenje je međusobno priznanje Kosova. Njima ne smeta kada nas vređaju, a stvaraju kojekakve non-pejpere, pa mene optužuju za to”, kaže Vučić.

“Lajčak mora da sluša šta kažu Berlin i Pariz. Srbija je dobra samo kada sluša i kada je manja i slabija od svih u regionu. Onog trenutka kada Srbija postaje snažnija, to ne odgovara, to mora da se zaustavi jer Srbija postaje hegemon”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je još ranije najavljivao da očekuje snažnije pritiske na Srbiju o kosovskom pitanju, ali i pritiske na druge zemlje.

“Videćete koliko će zemalja povući priznanje. A onda ćete da vidite kako se jedna mala Srbija bori kao “pacov u uglu” kako to kaže jedna britanska doktrina, borićemo se kako znamo”, rekao je Vučić.

“Kao što vidite, Albanci ne žele da poštuju Dejtonski sporazum, niti njih zanima Zajednica srpskih opština. Njih to ne interesuje. Želimo da se nestali traže pod istim uslovima. Niko to neće da prihvati. Albanci to nisu hteli da prihvate. Vi nama kažite želimo da kopamo u Raškoj, mi ćemo dozvoliti sve što treba, ali da se i sa nama tako isto sarađuje. Oni neće to. Odbili su. Mi hoćemo samo pošteno, ali ne može. Moraju da budu zločinci samo Srbi”, rekao je Vučić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

angela merkel

Danska tajna služba pomagala NSA da špijuniraju Angelu Merkel

Zukorlić

ZUKORLIĆ: “Presuda je doneta, pozvali su PRISTALICE DA ME UBIJU! Datum moje smrti je već određen”