in

Hari, Megan i Opra razbili bajku o kraljevskoj porodici

Dugo očekivani intervju poznate američke voditeljke Opre Vinfi sa britanskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan Markl lako bi mogao da postane najveći skandal za britansku kraljevsku porodicu u novijoj istoriji.

Skandal, međutim, možda nije najprikladnija reč. Ovaj termin obično povezujemo sa preljubom, seksualnim uznemiravanjem, drogom, kriminalom i korupcijom. Ali duboko intimna svedočenja i optužbe koje su izneli princ Hari i Megan Markl, opisujući njihov život u kraljevskoj porodici i razloge zbog kojih su je napustili, na neki su način još mračnije i dirljivije.

Jer, ovde se ne radi o ekscesima i zločinima jednog člana kraljevske porodice. Uzroci agonije koju su doživeli vojvoda i, još više, vojvotkinja od Saseksa u Bakingemskoj palati, mnogo su dublji. Sistemski, kako se to danas često govori.

„Zarobljeni u sistemu“ kraljevske porodice

Tretman koji je Markl dobila nakon što se pridružila kraljevskoj porodici udajom za princa Harija bio je toliko neprijateljski i represivan da imala samoubilačke misli, priznala je u intervjuu, objašnjavajući da su joj oduzeti pasoš i vozačka dozvola i da nije smela da napušta kuću mesecima jer su joj naredili da se „sakrije“. A njen suprug je potvrdio da su se njih dvoje osećali „zarobljeni u sistemu“ kraljevske porodice.

“Jednostavno nisam videla rešenje. Sedela bih noću misleći da ne razumem kako se sve to događa. Mama i prijatelji zvali su me plačući i govoreći: ‘Meg, oni te ne štite'”, Megan Markl je odgovorila na Oprino pitanje o tome šta je bila tačka ključanja.

„Sve se dogodilo samo zato što sam disala“, dodala je, objašnjavajući da su joj se samoubilačke misli javile početkom 2019. godine, dok je bila u petom mesecu trudnoće sa sinom Arčijem.

„Bilo me je zaista sramota da to kažem tada i bilo me je sramota da priznam Hariju jer znam koliki je gubitak pretrpeo, ali znala sam da bih to stvarno i učinila ako ne kažem – jednostavno više nisam želela da živim. Bila je to vrlo jasna, stvarna i zastrašujuća stalna misao. “Sećam se da me je zagrlio i … Otišla sam kod kod kraljevskih savetnika i rekla da moram negde potražiti pomoć …. I rečeno mi je da to ne mogu”. Nakon žalbe jednom od „najviših ljudi“ u palati, obratila se za pomoć odeljenju za ljudske resurse palate, ali „ništa nije učinjeno“.

Meghan Markle je priznala da je bila na ivici samoubistva

„Otišla sam u ustanovu i rekla da moram da potražim pomoć, da se nikada nisam tako osećala i da moram negde da idem, a onda su mi rekli da ne mogu, da to neće biti dobro za institucija “, tvrdi Markl.

“Način na koji ovo opisuješ, zarobljena si i ne možeš dobiti pomoć, iako si na ivici samoubistva. To je ono što opisuješ? …”, upitala je Opra. „Da, to je istina“, rekla je Megan.

Princ Hari takođe je otkrio da je njegov otac, princ Čarls, prestao da se javlja nakon što je Hari podneo ostavku na kraljevsku funkciju.

„Osećao sam se stvarnokao da me izdao, jer je prošao kroz nešto slično, zna kako je to kada osećate bol, a Arči mu je unuk“, dodao je princ Hari, aludirajući verovatno na smrt svoje majke i Čarlesove bivše žene, princeze Dajane, ali i do agonije kroz koju je prošao njegov otac zbog zabranjene ljubavi prema sadašnjoj supruzi Kamili, vojvotkinji od Kornvola.

“Kada mi je Megan rekla da više ne želi da živi, bio sam prestravljen. Nisam imao pojma šta da radim i završio sam i ja na vrlo mračnom mestu, ali želeo sam da budem tu za nju”, rekao je princ Hari, dodajući da u početku porodici nije rekao da im treba pomoć. “Pretpostavljam da me je bilo sramota … To je zagušljivo okruženje. Oni imaju taj mentalitet, takav je – ne možete to promeniti, svi smo to prošli”, zaključio je princ Hari i dodao: “Moj otac i brat su zarobljeni, ali ne mogu da odu i imam puno saosećanja (prema njima) zbog toga “.

“I mene su zarobili, pa nisam video izlaz. Uhvaćen sam, ali to nisam znao”, rekao je, odgovarajući na pitanje da li bih podneo ostavku na kraljevske dužnosti da nije bilo Megan.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kako je laž tinejdžerke dovela do strašne smrti jednog profesora u Parizu

Vuk Draskovic

Devetog u martu, ili bilo kog drugog