in

Ruši se luksuzna vila Velje Nevolje

Tvrđava opasana kamerama, od kojih svaka košta po 10.000 evra, i koja je nelegalno izgrađena biće uništena, kao što je bio slučaj sa vilom „zemunaca“.

Tvrđava uhapšenog Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koju je gradio u beogradskom naselju Zvezdara po ugledu na zloglasni „zemunski klan“, biće, po svemu sudeći, uskoro srušena jer je nelegalno građena. Kako saznaje Srpski telegraf, doneto je rešenje o uklanjanju vile koju još zovu i Šilerova 2.

– Po ispunjenju svih zakonskih uslova biće u planu izvršenja i taj objekat biće uklonjen – saznaje Republika u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Gradski građevinski inspektor je, inače, kako se već navodilo u javnosti, još krajem avgusta prošle godine izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4. Iako se, kao investitori, pominju S. Đ. i B. Đ., pravi gazda velelepnog zdanja koje se zida je Belivuk.

On je do sada uspevao da se ogluši o tu odluku i nastavljao je divlju gradnju. U proteklom periodu, naime, izbegavali su da prime rešenje o izvršenju, dva puta je vraćeno, pa je i dalje „na dostavi“. I pored toga što je građevinska inspekcija u više navrata ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je podneo i krivične prijave. Utvrđivanje krivične odgovornosti lica je pred nadležnim Prvim osnovnim tužilaštvom.

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspekcije, ono se stavlja na oglasnu tablu, čime se smatra da su „graditelji“ obavešteni iako ga nisu lično preuzeli. U rešenju građevinskog inspektora nalaže se momentalna obustava radova i rušenja tog objekta, građenog na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Veljina varijanta Šilerove, baš kao što je bio slučaj i sa zdanjem u Zemunu, osigurana je brojnim bezbednosnim sistemima.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dusko knezevic

Knežević: Abazović je podsetio javnost da je slučaj “Koverta” izveo desetine hiljada građana na ulicu

Grenel: Kurti je antiamerikanac, protivnik Izraela, Bajden hitno da ga zaustavi!