in

Grenel: Kurti je antiamerikanac, protivnik Izraela, Bajden hitno da ga zaustavi!

Bivši izaslanik za dijalog iz administracije Donalda Trampa Ričard Grenel nazvao je lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija antiamerikancem koji radi protiv političkih interesa SAD.

– Novi antiamerički kosovski lider Aljbin Kurti bio je protiv američke politike koju su predložili Bil Klinton, Džordž Buš, Barak Obama i Donald Tramp. Uvek je antiamerikanac – napisao je Grenel na Tviteru.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1367111910164811781

Grenel je pozvao tim američkog predsednika Džozefa Bajdena da se Kurtijeve tendencije zaustave.

– Simbolizmom se ne plaća kirija, već poslovima – ponovio je na kraju praktično istu poruku kao i prije nekoliko dana predsednici tzv. kosovske skupštine Vjosi Osmani, koja je prethodno komentarisala da se kosovska delegacija nije iz Vašingtona vratila sa uzajamnim priznanjem sa Srbijom kao što su najavili, nakon čega se otvorila polemika između njih dvoje, navodi Kosev.

Grenel je Kurtiju poslao poruku retvitujući zapravo Kurtijevu prethodnu izjavu nakon konferencije za medije Samoopredeljenja o kritikama na račun dogovora postignutom krajem prošle nedelje u Vašingtonu – koji je predstavljen kao „normalizacija ekonomskih odnosa Kosova i Srbije“, a koje Samoopredeljenje ponavlja već danima uz glavnu ocenu da je Srbija ta koja je dobila, a Kosovo izgubilo.

Sada je bivši kosovski premijer naveo da obaveze koje je Hoti preuzeo “ne obavezuju” Samoopredeljenje “kada se budu vratili u kabinet”. Hotija je opisao kao “nelegitimnog premijera”.

– Njegov potpis ispod neskladnih i netransparentnih tekstova je protiv volje ljudi, demokratskog poretka i krši kosovski ustav i zakone. Oni neće biti ratifikovani u našem parlamentu“. Posrednici bi trebalo da se uzdrže od poguravanja dogovora koji uzrokuju dalje prekide između Kosova i Srbije. Samo principijelan i dobro pripremljen dijalog dovodi do pravednih i održivih sporazuma – poručio je Kurti.

Nakon ovog tvita usledio je i novi koji dokazuje da je Aljbin Kurti protiv Izraela i da je ta država nastala činjenjem zločina i kriminalnih aktivnosti.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1367135111729176583

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ruši se luksuzna vila Velje Nevolje

Patrijarh Pavle dobija spomenik u centru Moskve