in

Otkriveno u čijem je vlasništvu skupocena vila na Zlatiboru…

Američko Ministarstvo finansija o Tešiću piše kao jednom od najvećih trgovaca oružjem i municijom na Balkanu, zbog čega je proveo gotovo deset godina na listi Ujedinjenih nacija za zabranu putovanja zbog kršenja sankcija protiv izvoza oružja za Liberiju.

Slobodan Tešić (62), koji je u više navrata dovođen u vezu sa sumnjivim aferama koje se tiču trgovine oružja, i koji se nalazi na listi sankcija Ministarstva finansija u Sjedinjenim Američkih Država (SAD), u Srbiji godinama unazad širi svoje vlasništvo. Tako je Tešić, koji je deceniju proveo na listi zabrane putovanja u SAD, vlasnik luksuzne vile u samom centru Zlatibora.

I dok se Tešić nalazi pod lupom Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC), u Srbiji je potpuno slobodan čovek, koji širi svoje vlasništvo. Tako se, pored brojnih firmi, Tešić vodi i kao vlasnik skupocene vile u centru Zlatibora.

Reč je o objektu na nekoliko parcela, a prema podacima Katastra za nekopokretnosti, objekat, koji se prostire na velikom prostranstvu u samom srcu turističke atrakcije Srbije, izgrađen je uz građevinsku dozvolu.

Slobodan Tešić

I dok meštani ne znaju u čijem se vlasništvu nalazi skupocena vila, prema saznanjima Nova.rs, u Katastru se navodi da je Tešić vlasnik.

Podsetimo, Tešićevo ime se nebrojano puta proteklih meseci našlo u centru pažnje javnosti u Srbiji. Američko Ministarstvo finansija, prema podacima sa pomenutog sajta, o Tešiću piše kao jednom od najvećih trgovaca oružjem i municijom na Balkanu, zbog čega je proveo gotovo deset godina na listi Ujedinjenih nacija za zabranu putovanja zbog kršenja sankcija protiv izvoza oružja za Liberiju.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drama u Sloveniji zbog Titove ulice

orban

Orban: Briselu i Berlinu treba da bude jasno da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu