in

Bojković: Verovali smo u bolji život, kako nam bude – biće

Izvor Direktno

“Svašta se od onda izdešavalo, tragičnih stvari, smrti, ratova, svega, tako da više te čednosti, koja je postojala pre toga, nema. Uvek volim kazati da je s boljim životom gotovo zauvek. U figurativnom smislu”, rekla je naša proslavljena glumica Svetlana Bojković u intervjuu za “Avaz”

U karijeri je imala brojne zapažene uloge, ali je ipak uloga Emilije iz “Boljeg života” ona po kojoj će ovu glumicu uvek pamtiti.

– Ne smeta mi. Shvatam da je to bilo jedno drugo vreme, mnogo veći prostor, koji je cela nekadašnja zemlja Jugoslavija gledala, bilo je jedinstveno tržište. I to je pripadalo, prosto, jednom drugom vremenu kojeg više nema. Jer, bukvalno, “Boljim životom”, prestankom njegovog emitovanja počeo je raspad Jugoslavije. Mi nismo više ta zemlja koja je nekada postojala, to ima i neku, možda, i nostalgičnu notu. Tada smo još verovali. Nismo znali šta nas čeka, niko nije znao to, niko – rekla je Bojković.

Na pitanje kako bi videla Emiliju u današnjem svetu, ako bi se nastavilo snimanje “Boljeg života”, glumica je navela da bi to bila jedna sasvim druga priča.

– Neki su čak govorili o nastavku “Boljeg života”. Ma, ne, to ne bi trebalo nikako nastaviti. Ono je zabeleženo i utisnuto kao neki fosilni ostatak onog vremena, koji je lep, naravno, i kultura za sebe. Sve se promenilo. Sve te stvari, i serije, i pozorišta, sve se menja. Svašta se od onda izdešavalo, tragičnih stvari, smrti, ratova, svega, tako da više te čednosti, koja je postojala pre toga, nema. Uvek volim kazati da je s boljim životom gotovo zauvek. U figurativnom smislu – rekla je Bojković i dodala:

Svetlana Bojković FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

– Žao mi je što je taj bolji život prestao, ali ne vredi. To više nije pitanje našeg izbora i želje. Možemo se sećati nekog mirnijeg, lepšeg, stabilnijeg vremena, ali s tim je gotovo. I čovek dok živi dužan je da svoj život nekako osmisli, da ga iskreira da bude što bolji u datim uslovima. Izbegavam misliti o neizvesnoj budućnosti unapred, da se ne bih potresala. Kako bude bilo, biće. Izbegavam anksiozne situacije koliko god mogu. Ne vredi sekirati se unapred i plašiti se. Samo sebi zagorčavate život – zaključila je.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zatvor za Dragoljuba Simonovića zbog podstrekivanja na paljenje kuće Milana Jovanovića

Žerar Depardje optužen za silovanje