in

BALAŠEVIĆ I BREGOVIĆ GODINAMA NISU GOVORILI: Zbog ove pesme nikada više nisu radili zajedno!

 Izvor Mondo

Vest o smrti Đorđa Balaševića rastužila je ceo region, a među prvima se za medije oglasila njegova ćerka Beba koja je jedva smogla snage da potvrdi tužnu vest.

Cela Srbija tuguje za čuvenim kantautorom i priseća se njegovih najvećih hitova, najboljih citata, ljubavi sa Oliverom i svih zanimljivosti koje su pratile njegov život, ali i veliku karijeru. Jedna, takođe, zanimljiva priča vezuje se za sukob sa Goranom Bregovićem sa kojim je zbog jedne pesme prekinuo svaku saradnju

Upravo taj sukob vezan je za nastanak pesme “Mađarica” Zdravka Čolića, koja je objavljena 1981. godine na albumu “Malo pojačaj radio”, a koja se zapravo prvobitno zvala “Opatica”.

Tekst je napisao Đorđe Balašević i dao ga Goranu Bregoviću da komponuje muziku, a Brega je, uz Kornelija Batu Kovača, bio kompozitor svih pesama na tom Čolinom albumu.

Bregi se nije svideo naslov pesme, te je bio uveren kako će bolje proći ako se zove “Mađarica” umesto originalnog “Opatica”. Balašević, poznat kao umetnik koji ne voli intervencije na svojim tekstovima, nije hteo da čuje za takvu mogućnost, te nakon promene naziva više nikada nisu radili zajedno. 

Iako su kasnije otoplili odnose do te mere da su se pozdravljali prilikom susreta, dvojica genijalnih muzičara nisu više sarađivala.

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća. Pre nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor oseća dobro i da se šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 23. februar 2021. godine

Šta smete da konzumirate tokom autofagije