in

Panović: Šapić na čelu Beograda za Vučića je “tri u jedan”

Izvor: Nova/ Nataša Latković

Novinar i programski direktor Demostata Zoran Panović rekao je u jutarnjem programu “Probudi se” da je neka vrsta opšteg mesta da SNS računa na Aleksandra Šapića za beogradske izbore i naveo da je on jači adut za beogradske izbore od sadašnje naprednjačke garniture.

Foto: Printscreen, Zoran Panović

“Vučić bi sa ovim napravio, da kažem žargonski, bukvalno ‘tri u jedan’. S jedne strane, Šapić je mnogo jači adut za beogradske izbore od sadašnje naprednjačke garniture, koja i kad nešto ostvari, teško im se lepi na rejtingu”, naveo je Panović

List “Danas” je objavio da postoji plan da u narednih mesec ili dva Goran Vesić ode sa svoje pozicije, a da nju ili na funkciju gradonačelnika nađe Aleksandar Šapić, te da iz te pozicije uđe u kampanju za beogradske izbore.

“To je jedna od opcija. Ove su spekulacije. Druga opcija je da se to desi posle izbora. Jedno je kad neko uđe u trku za prvog čoveka Beograda i povede listu sa vlasti u Beogradu, a drugo je kada ide sa neke druge pozicije. Jako je bitno šta će onda biti sa SPAS-om. Bilo bi nerealno očekivati da SPAS ima gradonačelnika Beograda, a ne SNS. Tu bi onda moglo da dođe do neke vrste integracije”, naveo je Panović.

On je rekao da SNS lošije stoji u Beogradu i da je to jedna vrsta problema za njih.

“Šapić nije marioneta. On bi sigurno tražio određene uslove u Beogradu, a to znači da bi moglo da dođe i do određenih kadrovskih provetravanja i u partijskoj organizaciji SNS u Beogradu. Tu imamo i mistifikovanu relaciju predsednika Vučića i ministra Stefanovića. Stalni događaji toj relaciji daju na značaju”, rekao je Panović.

On je podsetio da je posle Saveta za nacionalnu bezbednost upravo Nebojša Stefanović izašao pred medije, kao i da, iako je to logično, jer je on sekretar Saveta, to daje političku poruku.

“Kao što je pre toga bio sa Vučićem na pokaznoj vežbi jedinica Vojske Srbije u Pančevu. To ipak daje političku poruku da nije marginalizovan”, izjavio je Panović.

On je naveo da je Stefanović sigurno razvio svoj uticaj u Beogradu, kao i da ne postoje javna razmimoiloženja unutar SNS.

“Postoji jedna vrsta odnosa moći, raznih relacija, koje idu ispod žita. To se skriva ispod autoriteta neprikosnovenog vođe”, rekao je Panović.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dara ispala iz trke za Oskara, Aida u užem izboru

Vilijam Montgomeri

MONTGOMERI poručuje: “Suočićete se sa TEŠKIM IZBOROM”