in

Neverovatno: HRVATSKA HVALI PREDSEDNIKA SRBIJE: “Vučić kao Tito”

Tito i Vučić

U tri dana, zagrebački “Večernji list” objavio je dva teksta u kojima hvali Srbiju za sposobnost u nabavci vakcina i ekonomiji.

„Srbija je sjajno iskoristila činjenicu da je kao mala zemlja u opštem ratu protiv vakcina bila u stanju da deluje samostalno i na taj način zadovolji svoje potrebe, dok Evropa, uprkos ogromnim sredstvima uloženim u razvoj vakcina, nije uspela da iskoristi svoju pregovaračku poziciju i snagu svog tržišta, najmoćnijeg i najunosnijeg na svetu “, piše zagrebački „Večernji list “.

U članku pod naslovom „Nesvrstana Srbija postala lider u rastu BDP-a i vakcinaciji“ sa naslovom „Vučić kao Tito“, ovaj list piše da je zvanični Beograd iskoristio svoj formalno neutralan stav i činjenicu da ima dobre odnose sa Evropom i Amerikom , ali i sa Rusijom i Kinom.

Uspeh Srbije, piše list, treba objasniti činjenicom da je Beograd potpisao ugovore za više od 11 miliona doza vakcina, od kojih je kineski „Sinofarm“ već poslao milion doza, a stigla je i vakcina Sputnjik V iz Rusije.u Srbiji.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Andrej Trampuž

POZNATI SLOVENAČKI INFEKTOLOG uzburkao javnost: „Što pre kažemo, to bolje …“

Dara ispala iz trke za Oskara, Aida u užem izboru