in

PALMER: “Stvar je hitna, vreme nije na našoj strani”

”Mi bismo voleli da se strane obavežu da će što je pre moguće krenuti ka rešavanju ovog pitanja, punoj normalizaciji”, rekao je Palmer, prenosi “Alo”.

Amerika neće pritiskati, već ohrabruje Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, izjavio je američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer, ali je dodao da smatra da je puna normalizacija odnosa dve strane ”hitna stvar”.

Palmer je u intervjuu za N1 na pitanje da li administracija američkog predsednika Dzozefa Bajdena ima neki rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine ili će pregovori moći da traju koliko to bude bilo potrebno, Palmer je rekao da ne veruje da postoji rok, ali i da ”smatra da je stvar hitna”.

”Mi bismo voleli da se strane obavežu da će krenuti ka rešavanju ovog pitanja, punoj normalizaciji, što je pre moguće. Vreme nije na našoj strani. Što duže budemo čekali to će biti teže i svi izazovi će biti komlikovaniji”’, rekao je Palmer.

Na pitanje o obavezi koju je Srbija preuzela Vašingtonskim sporazumom – da će preseliti svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim, a na čemu je insistirao bivši predsednik SAD Donald Tramp, Palmer je u intervjuu za N1 rekao da Srbija može sama da odluči gde će joj biti ambasada.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Probiotici popravljaju raspoloženje, piju se na prazan stomak, ali za ovu grupu ljudi su veoma opasni

Žarko Joksimović, Priština: Komšijski turizam