in

Slučaj misteriozne smrti mladića u BiH ponovo otvoren, uhapšen otac njegove devojke

Protest u Sarajevu

Policijski službenik priveden je u Sarajevu u okviru istrage o smrti mladog Dženana Memića pod nerazjašnjenim okolnostima 2016. godine, a slučaj je, poput slučaja Davida Dragičevića iz Banjaluke, izazvao masovne proteste u BiH i nezadovoljstvo pravosuđem u zemlji.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da su, po njegovom nalogu, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli potragu u vezi sa osobama povezanim sa slučajem Memić. Sarajevski advokat Ifet Feraget, koji je pravni zastupnik porodica Memić i Dragičević, odmah je ocenio da bi to moglo dovesti do velikih preokreta u istragama koje godinama nisu imale rezultata, ali i u pravosuđu u celini.

“Uveren sam da je ovo početak nekih promena u pravosuđu, jer se prilike poput Dženana Memića i Davida Dragičevića ne smeju propustiti”, rekao je Feraget televiziji N1, komentarišući policijsku akciju u Sarajevu.

Kako je objašnjeno, državno tužilaštvo sada sprovodi istragu u vezi sa krivičnim delima organizovani kriminal, odnosno ometa istragu i prikriva dokaze o smrti Dženana Memića.

Lokalni mediji izvestili su da je priveden Hasab Dupovac, koji je u vreme kada je Memić ubijen bio šef odseka za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo. Priveden je i Zijo Mutap, čija je ćerka Alisa bila u ljubavnoj vezi sa Memićem.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

DNEVNI HOROSKOP ZA 2. FEBRUAR 2021

Daniel Sloss

Kako je šala ovog čoveka izazvala 4.000 raskida i 17 razvoda