in ,

Čaj za mršavljenje: Topi masne naslage, ubrzava metabolizam i reguliše šećer

Ako tražite najlakše prirodne i zdrave načine za mršavljenje, vreme je da isprobate čaj za mršavljenje.

Možda zvuči bizarno, ali postoje preparati u obliku čaja koji će vam ubrzati metabolizam, dati vam potrebne zdrave sastojke, ali i one koji će utažiti glad. Uz kontinuirano vežbanje i zdravu ishranu, čaj za mršavljenje će postepeno otopiti vaše kile.

Mogu li smršati uz pomoć čaja?

Veruje se da postoje određeni sastojci od kojih možete napraviti čaj za mršavljenje, što će blagotvorno uticati na vaše telo. Cilj upotrebe takvih pića je izbacivanje toksina i slobodnih radikala iz tela.

Čak i ako samo želite malo da očistite telo posle praznika, posebno posle masne hrane ili puno šećera, čaj za mršavljenje može poslužiti kao detoksikacioni čaj. Čajevi su generalno vrlo dobar izvor vitamina, polifenola, minerala i aminokiselina, flavonoida i teina.

Flavonoidi su ti koji stimulišu metabolizam da brže razgrađuju masnoće, a on ima ulogu povećanja energije i samim tim veće potrošnje kalorija. Tein i kofein iz čaja služe za ubrzavanje metabolizma, a time i za gubitak kilograma.

Najbolji čajevi za mršavljenje
Ispod je lista najboljih čajeva za mršavljenje koje možete da konzumirate.

Čaj od limuna

Limunada se preporučuje kao deo limunske dijete, ali limunov čaj se takođe može koristiti za mršavljenje. Limunski čaj sadrži d-limonen i podstiče gubitak tečnosti iz tela. Pored toga, deluje kao diuretik.

Poznato je da cimet i limun deluju kao napitak koji topi kile jer podstiču metabolizam i tako doprinose gubitku kilograma. Zbog toga ne zaboravite da dodate malo cejlonskog cimeta u limunski čaj.

Čaj od koprive i maslačka

Ovaj domaći čaj za mršavljenje djeluje protuupalno i antibakterijski, a smatra se da ima i utjecaj na smanjivanje masnih naslaga. Vjeruje se kako čaj od koprive može pomoći kod smanjivanja celulita. Ovaj čaj služi za smanjivanje povišenog kolesterola i generalno je dobar za osobe koje žele smršaviti jer potiče brži rad probavnog sustava.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži EGCG, enzim koji je zaslužan za smanjivanje masnoća u krvi pa tako i masnih naslaga. On povećava potrošnju energije, ubrzava metabolizam i poboljšava probavu. Upravo zbog toga je zeleni čaj odličan čaj za mršavljenje jer može pomoći u smanjivanju prekomjerne težine te korigirati količinu masti u organizmu.

Crni čaj

Najbolji crni čaj za mršavljenje je Puerh, no i običan crni čaj će poslužiti kao dobar saveznik. Naime, crni čaj ima ulogu smanjivanja šećera i masnoća u krvi. Pokazalo se kako upravo crni čaj može pomoći kod smanjivanja kilograma. Razlog za to je i visoka razina flavonoida koji imaju antioksidativna svojstva. Najbolje bi bilo konzumirati ga nakon jela.

Čaj od đumbira

Čajevi koji se ne rade samo od listova neke biljke, već oni za koje se koristi cijela biljka, jako su dobra pomoć kod mršavljenja. Takav je i čaj od đumbira koji može pomoći u regulaciji razine hormona, topljenju masnih naslaga i ubrzavanju metabolizma.

Kod ovog čaja jedino trebate biti oprezni da ga konzumirate u manjim količinama te da nakon tjedan dana napravite pauzu od nekoliko dana.

n1

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Beli luk ispid jastuka za čvrst san

Horoskop 30.01.2021 Ovnovi: optimisti. Lav: priliv novca