in ,

Ubrzajte metabolizam: Kako brže topiti masne naslage

mrsavljenje

Bez obzira da li ste usred dijete ili programa vežbanja ili ih samo trebate uspešno dovršiti, glavna stvar koju ćete primetiti je da se količina masti koju sagorevate usporava. Ti neverovatni rezultati koje ste očekivali na početku skoro su nestali ili se nikada nisu pojavili.

Vaš metabolizam se prilagodio novom „operativnom“ nivou i velike su šanse da će tu ostati. Zbog toga je teško osloboditi se suvišnih kilograma. Međutim, postoji i jednostavna strategija kako ponovo pokrenuti metabolizam kroz nove načine prehrane i vežbanja. Evo o čemu se radi.

Dodajte više “sagorjevača” u ishranu


Ograničite unos svežeg voća na crno grožđe, borovnice, kupine, maline i trešnje. Ove vrste voća ne samo da sadrže male količine ugljenih hidrata već i razlažu masti tako da se one brže mogu eliminisati iz organizma. Još bolja kombinacija za ubrzavanje metabolizma su bobičasto voće i nemasni jogurt.

Eliminišite salo sa stomaka brže


Ograničite unos kofeina na zeleni i crni čaj. Istraživanja pokazuju da ove vrste čaja brže tope masne naslage sa stomaka, a u kombinaciji sa limunom, efekat je još veći.

Koristite više maslinovog ulja


Maslinovo ulje metaboliše masti na prirodan način. Istraživanja pokazuju da 30 ml maslinovog ulja dnevno može smanjiti masne naslage i do jednog kilograma sedmično.

Jedite više zeleniša


Spanać, kelj i blitva prirodno kontrolišu apetit. Najbolje od svega jeste i to što ubrzavaju metabolizam, a mogu se naći gotovo cele godine.

Vežbajte na otvorenom


Ako ste izgubili dosta kilograma na traci za trčanje ili časovima aerobika i ako to više ne deluje, to je zbog toga što se vaš organizam navikao na intenzitet vežbanja i više ne sagoreva masti tako efikasno. Prva reakcija je da se poveća intenzitet treninga, ali telo će se i dalje odupirati.

Najbolji pristup je da promenite mesto vežbanja. Na primer, zamenite traku za trčanje hodanjem ili trčanjem napolju. Ovo će “probuditi” vaše telo i pomoći vam da sagorite više kalorija.

Koristite traku za trčanje u svoju korist


Ako ne možete da hodate ili trčite napolju, pobrinite se da miksujete podešavanja na traci za trčanje. Intervali brzine zaista deluju: trčite 60 sekundi najbrže što možete, a onda minut do dva trčite lagano.

Ako koristite traku na kojoj je moguće menjati nagib, onda možete programirati i “brdoviti” metod rada u kojem ćete brzo hodati ili trčati.

(MiniMagazin)

Napisao MiniMagazin

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 9. april 2021. godine

krivokapic snimak

KRIVOKAPIĆ OBJAVIO SNIMAK NAPADA I PORUČIO ĐUKANOVIĆU: “Nećeš me zaustaviti ni po cenu života!” (VIDEO)