in

13 mitova o vakcini protiv COVID-19

4. Vakcina sadrži mikročip

Anketa YouGov-a sprovedena u SAD-u prošle godine ispitivala je 1.640 ljudi nizom pitanja o COVID-19. Neverovatnih 28% ispitanika veruje da Bil Gejts planira da koristi vakcinaciju protiv COVID-19 kao sredstvo za implantaciju mikročipova u populaciju.

Po nekima će ovaj mikročip omogućiti elitama iz senke da prate svaki njihov pokret. U stvarnosti, naši mobilni telefoni taj zadatak već obavljaju bez ikakvog problema.

Ne postoji nikakav dokaz ni naznaka da bilo koja od COVID-19 vakcina sadrži mikročip.

Iako se specifičnosti razlikuju od teorije zavere do teorije zavere, neki veruju da vakcina sadrži radio-frekvencijske identifikacione tagove, poput onih na garderobi koji pište pri izlasku iz prodavnice. Oni se sastoje od radio transpondera, radio prijemnika i predajnika. Medjutim, realnost je da nije moguće smanjiti ove komponente na toliko malu veličinu da prodje kroz igle.

5. Vakcine COVID-19 izazivaju neplodnost

Nema dokaza da COVID-19 vakcine utiču na plodnost. Slično tome, nema dokaza da će vakcinacija ugroziti buduću trudnoću.

Ova glasina je započela zbog veze između spajk proteina koji kodiraju vakcine zasnovane na mRNK i proteina zvanog sincitin-1. Sincitin-1 je važan protein odgovoran da placenta ostane vezana za matericu tokom trudnoće.

Međutim, iako protein spajk deli nekoliko aminokiselina zajedničkih sa proteinom sincitin-1, oni nisu ni približno toliko slični da zbune imuni sistem.

Čini se da su glasine započele od izvesnog dr. Volfganga Vodarga. U decembru prošle godine on je podneo zahtev Evropskoj agenciji za lekove da zaustavi ispitivanja vakcina protiv COVID-19 u Evropskoj uniji. Među njegovim zabrinutostima bilo je gore pomenuto „pitanje“ sincitin-1.

Dr. Vodarg je i u prošlosti izražavao skepticizam prema vakcinama i umanjivao je značaj i težinu pandemije COVID-19. Doktor Vodarg i bivši potpredsednik i glavni naučnik farmaceutske kompanije Pfizer Inc. udružili su se kako bi izneli tvrdnje da vakcina izaziva neplodnost, pojačavajući ionako široko rasprostranjene strahove.

Međutim, nisu pružili ni jedan dokaz da bilo koja COVID-19 vakcina utiče na plodnost.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bez granica sa Andrejem i putopis Južna Koreja

Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu