in

Sprečeno više likvidacija u Podgorici i na primorju

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao da je eksplozivna naprava, koja je sinoć pronađena u Podgorici, ručno rađena zbog razornog ubojnog dejstva i da bi to, da je realizovano na semaforu ili negde na ulici, bilo katastofalno.

U proteklih 10 dana, specijalno državno tužilaštvo je, u saradnji sa sektorima Uprave policije, sprečilo nekoliko likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru.

Ovo je najavljeno na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare UP i SDT.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović rekao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na aerodromu u Tivtu.

Zločinački plan organizacije bio je izvršenje ubistva u Podgorici aktiviranjem eksploziva ispod automobila u pokretu na semaforu.

Tužilac Čađenović rekao je da je realizacija ovog krivičnog plana prekinuta u vreme izvršenja krivičnog dela.

“27. januara službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su tri osobe koje su nosile plastični eksploziv velike razorne moći. T.H. M. M. i I. D. lišeni su slobode. Eksploziv je pronađen u vozilu M.M.

Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru.

Čađenović je rekao da je zločinačka organizacija za ubistvo u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona evra, a za ubistvo planirano u Podgorici 500.000 evra. Oko 50.000 evra trebalo je da bude plaćeno zločinačkoj organizaciji za planirano ubistvo u Baru, i to samo neposrednim izvršiocima, dodao je tužilac.

Takođe je ponovio detalje iz istrage hapšenja u Budvi osumnjičenih S.S. i I.L. za koje se veruje da su ubili Marka Ljubišu u jednom kafiću u Budvi.

SDT će nastaviti istragu kako bi utvrdio da li je još neko umešan u planiranje i pomaganje ovih zločina.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je eksplozivna naprava, koja je sinoć pronađena u Podgorici, napravljena ručno zbog razorne smrtonosne akcije i da bi, ako je realizovana na semaforu ili negde na ulici, bila katastrofalna .

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zdravko krivokapic

Krivokapić: Najverovatnije je tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. uništen

Telekom: Ne spajamo se sa Telenorom, reč je o saradnji u skladu s evropskom praksom