in

Telekom: Ne spajamo se sa Telenorom, reč je o saradnji u skladu s evropskom praksom

Telekom Srbija i Telenor se ne spajaju, niti je to bilo kada bio plan, reč je o redovnoj ugovornoj saradnji koja je u potpunosti u skladu sa evropskim standardima i praksom, saopštio je danas Telekom.

“Telekom Srbija namerava da po komercijalnim uslovima iznajmljuje svoju optičku infrastrukturu Telenoru. Time se značajno liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. Ovakva saradnja donela bi brojne pogodnosti korisnicima i pospešila konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, što je osnovna namera obe kompanije”, kazali su u Telekomu. Istakli su da ovime žele da što jasnije informišu korisnike i javnost i otklone mogućnost za bilo kakva pogrešna tumačenja u vezi s potencijalnom saradnjom Telekoma i Telenora.

Oni su kazali da je bakarna telekomunikaciona infrastruktura Telekoma Srbija već liberalizovana i koristi je više operatora, uključujući i SBB i da je ovo početak liberalizacije optičke infrastrukture, što je, kako ističu, raširena praksa u Evropi.

“Ovo nije ekskluzivna ugovorna saradnja. Telenor je samo prva kompanija sa kojom nameravamo da imamo ovakvu vrstu saradnje”, stoji u saopštenju.

Telenor će, kako su naveli, biti u prilici da pored optike od Telekoma Srbija kupi i sadržaje, ali će imati i mogućnost izbora da sadržaje kupuje i od drugih proizvodjača i distributera, kao i mogućnost da proizvodi sopstvene sadržaje.

Sve što je predloženo u skladu je sa Zakonom i najboljom evropskom praksom, blagovremeno je prijavljeno i podložno proveri i konačnoj oceni nadležnih regulatora, naveli su.

Izvor: Beta

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sprečeno više likvidacija u Podgorici i na primorju

Milan ipak oprašta Ibrahimoviću