in ,

Brod se misteriozno ponovo pojavio 90 godina nakon nestanka u Bermudskom trouglu

Teretni brod SS Cotopaksi izgrađen je 1918. godine i netragom je nestao u Bermudskom trouglu 1925. godine. Od onda se ponovo pojavio …

Otkrivanje olupina brodova uvek je nešto posebno, jer postoji mnogo istorije za otkrivanje: otkrivanje nemačke podmornice iz Prvog svetskog rata potencijalno je jednako uzbudljiva kao i pronalazak Titanika.

Dugo očekivani povratak

U leto 2015. godine rečeno je da se ponovo pojavio brod koji je potonuo nekoliko dana nakon što je napustio luku Čarlston u Južnoj Karolini (SAD) sa 32 osobe na brodu. Bio je na putu za Havanu na Kubi, krcat ugljem.

Do njegovog „ponovnog otkrića“ prošlo je 90 godina, kada je brod poslednji put viđen, i niko nije uspeo da objasni misterioznu ponovnu pojavu davno izgubljenog broda.

Slučaj SS Cotopaksi postao je toliko poznat zbog svog istaknutog događaja u filmu Stivena Spilberga Bliski susret treće vrste (Close Encounters Of The Third Kind) koji je objavljen 1997. godine.

Nazad u 2015. godinu … Brod je navodno uplovio u zabranjenu vojnu zonu gde je kasnije ispitan. Kapetanov dnevnik na brodu kasnije će potvrditi identitet plovila kao SS Cotopaksi.

Ovo nije prva misterija oko Bermudskog trougla. Bermudski trougao je tzv. Let 19, koji se sastojao od pet aviona bombardera, 1945. godine progutao svih pet. I avion poslat u potragu za njima takođe je doživeo istu sudbinu. Ove stvari u velikoj meri podgrejavaju misterije ovog područja.

Mnogo je skeptika, a i nijedan zvanični izvor nije potvrdio misteriju SS Cotopaksija, ali rečeno je da je teretni brod stvarno postojao i nestao davne 1925. godine, a američki mediji iz te ere su ga stvarno prijavili kao nestalog.

Složena podvala?

Pojavljivanje misterioznog teretnog broda navodno je u potpunosti izmišljeno prema agenciji Associated Press, jer su kubanske vlasti porekle pojavu flote 2017. godine. Francuski list Le Mond izvestio je da ovo nije prvi incident dezinformacija koji kruži na Internetu, a svi bismo trebali uzeti u obzir činjenice koje čitamo i da ih sami istražimo.

Priča se prvobitno pojavila na veb strani koja se zove Klikoni i tvrdila je da su kubanski mornari otkrili brod. Međutim, dve godine kasnije, tvrdnje su pobijene.

Šta mislite? Da li je SS Cotopaksi uopšte bio pravi brod? Da li možda još uvek pluta negde po otvorenom moru? Da li je sakriven negde u kubanskoj vojnoj bazi? Možda nikada nećemo saznati odgovore na bilo koje od ovih pitanja, ali oko misterija uvek postoji i malo zabave …

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Psihijatar, psiholog ili psihoterapeut: Kako odabrati adekvatnu pomoć?

Kratka istorija zlostavljanja: Više ne mogu da budu sakriveni, kao nekad