in

Upućene pretnje smrću novinaru Nova.rs

Foto: CordMagazin

Izvor: nova.rs

Novinaru portala Nova.rs Vojislavu Milovančeviću su u četvrtak uveče, sa nekoliko anonimnih naloga sa društvene mreže Tviter, upućene uvredljive i preteće poruke, od kojih neke predstavljaju direktno ugrožavanja života i bezbednosti.

Nakon objavljivanja teksta u kojem se novinar portala Nova.rs osvrnuo na slučaj silovanja na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, jedan od korisnika društvene mreže Tviter pozvao je svoje istomišljenike da se “obrate” Milovančeviću, nakon čega su nepoznata lica, pod izgovorom da štite ugled Srpske pravoslavne crkve, uputila uvredljive i preteće poruke Milovančeviću.

Zbog osetljivosti sadržaja, portal Nova.rs odlučio je da ne objavljuje poruke koje su upućene Milovančeviću, ali su one već prosleđene nadležnom Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal uz krivičnu prijavu protiv NN lica.

Portal Nova.rs očekuje da nadležne institucije reaguju u najkraćem mogućem roku i procesuiraju lica koja su uputila pretnje njihovom novinaru.

Portal Nova.rs poručuje i da će ostati dosledno privržen objavljivanju istinitih informacija, bez obzira na to o kojoj se instituciji ili pojedincu radilo.

Portal Nova.rs ističe da nije protiv Srpske pravoslavne crkve, naprotiv. Ali ljudima koji siluju i zlostavljaju mesto je u zatvoru i ne postoji ni funkcija, ni mantija, koja može da im pomogne da ostanu van domašaja pravde, poručuje Nova.rs.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcina fajzer

Lekari u Velikoj Britaniji traže kraći rok između doza vakcine Pfizer

Slavni američki TV voditelj Lari King preminuo od posledica korona virusa u 87. godini