in ,

PITANJE U KVIZU: U parlamentu koje države nema opozicije? ODGOVOR JE LAK

Izvor: Direktno

Pitanje postoji li u regionu, pa i šire, država u kojoj nema opozicije u parlamentu postalo je pitanje na kome se može dobro zaraditi u kvizu znanja, a odgovor je jednostavan

Da opozicje nema u sadašnjem sazivu Skupštine Republike Srbije poznato je većini građana naše zemlje, a ove činjenice postali su svesni i naši susedi. Tako se u hrvatskom kvizu “Potjera” pojavilo pitanje “U parlamentu koje države praktički nema opozicije?”. Takmičar je, s obzirom na to da su pored Srbije ponuđeni odgovori bile Crna Gora i Slovenija, imao lak posao.

– Kviz Potjera na HRT-u. Pitanje iz opšte kulture. Svima okolo je poznato i neobično da država koja za sebe kaže da je demokratska nema opoziciju u parlamentu – napisao je jedan tviteraš.

I zaista, Skupština Srbije u svom novom sazivu nema nijednu opozicionu stranku i predstavnika naroda. Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima okupirala je ovu instituciju i nakon opozicionog bojkota parlamentarnih lažnih izbora uspostavila sopstveni režim.

Iako opozicije i drugačijeg mišljenja nema u parlamentu, od poslanika SNS mogli smo da čujemo da “Đilas hoće da ubije Vučića i njegovu porodicu”, “da Dragan Bjelogrlić treba da napusti Srbiju”, “da Seka Sablić nije patriota”, “da je Đilas vodio javne finansije”, i još mnogo bisera.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelić: Prijavljeno 20 neželjenih dejstava vakcine, nema razloga za zabrinutost

Mali: Krajem godine krećemo u izgradnju metroa u Beogradu