in , ,

Evo zbog čega je automobil Tesla Y dobio čistu peticu na testu za bezbednost

Teslina vozila su godinama unazad među najboljim na testovima sudara Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA), a Model Y je sada poslednji koji se pridružio nizu, sa SUV-om srednje veličine koji je postigao pet zvezdica u svakoj kategoriji koju grupa testira na sigurnost od sudara.

NHTSA ocenjuje automobile na raznim parametrima testova sudara, uključujući frontalne sudare (sa potkategorijama i za vozača i za suvozača), bočne sudare (za udarce u barijeru i stub) i scenarije prevrtanja. Model Y je postigao ukupne rezultate sa pet zvezdica – mada, kao i kod prethodnih testova NHTSA-e, ovi rezultati se samo odnose na redovne scenarije kada automobilom upravlja čovek, a ne i Teslin režim automatskog upravljanja automatskim pilotom.

Naravno, slike i ocene zvezdicama izgledaju dobro, ali ako biste radije da to doživite vizuelno, možete uživati u video snimcima Teslinog terenca tokom testa i to na usporenom snimku.

Novi rezultati znače da se Model Y pridružuje Modelu 3, Modelu X SUV i Modelu S u savršenim rezultatima testa sudara. (Model S prvobitno je dobio ocenu od 5,4 zvezdice, pre nego što je NHTSA revidirala svoje smernice kako bi se rešila „nemogućih“ ocena.)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Robin Vilijams i stvarna priča o demenciji za koju nikada nije znao da je imao

Mesi je zaslužio prvi crveni karton u karijeri u Barseloni, nakon poraza u Superkupu od Atletika