in , ,

Kiszla: Centar Nagetsa Nikola Jokić je kandidat za MVP, najbolji kojeg ste do sada videli

nikola jokic

Novinar i radio voditelj Denver Posta Mark Kiszla koji je ovo izjavio, dva puta je proglašavan najboljim sportskim kolumnistom u Sjedinjenim Državama.

U razgovoru sa LeBronom, Giannisom i KD oko novog najboljeg igrača lige NBA, za Denver post on se pita: – Da li bi naš mali Džoker iz izgubljene vremenske zone zaista mogao biti MVP? Možete se kladiti da može!

Iako će sa vaše strane biti potrebno da slepo verujete, verujte mi kad kažem da centar Nikola Jokić igra najbolju košarku koju ste ikada videli.

U istoriji NBA-a samo su dva igrača prosečno postizala tripl-dabl tokom cele sezone: Oscar Robertson i Russell Vestbrook. Nakon što su Nagetsi pobedili Filadelfiju sa 115: 103 u pobedi laganoj poput lenjeg subotnjeg popodneva, usudio sam se da glasno pitam: Da li bi Jokić mogao da postigne prosek od 24,7 poena, 11,3 skoka i 11,0 asistencija u devet utakmica, da bude tek treći igrač u istoriji koji postiže ovaj neverovatan podvig?

“Ne vidim zašto da ne”, odgovorio je trener Nagetsa, Majkl Malone. „Dobiće minute na terenu, dobiće priliku. Znamo da je (Jokić) efikasan strelac. Izvanredan je plejmejker i sjajan skakač. Mislim da je on jedan od retkih igrača u NBA ligi za kojeg biste realno mogli da kažete da bi imao šansu da dostigne taj triple-double rekord u ovoj sezoni. “

Štaviše, Jokić je kandidat za MVP. Njegova dodavanja su magija koja bi mogla učiniti Davida Copperfielda ljubomornim. Ovaj 25- ogidišnji mladoženja, stekao je ulogu vođe samo svojom zaslugom. Rizikujući da budem optužen da sam beznadežno bromantičan, usuđujem se takođe da kažem: Naš mekani i umiljati centar, nekada poznat kao Veliki meda, izrastao je u nežnog, seksi muškarca.

Ali reći da Jokića dovoljno ne cene, moglo bi biti suviše blaga reč. Dovraga, čak i u svom gradu Denveru, Džoker je gotovo nevidljiv. Čak i kablovske televizije u Koloradu slabo prenose njegove utakmice.

Možete li čuvati tajnu? Pošao sam na tamnu stranu Interneta, gde se nalaze svi virusi i malveri, pokušavajući da nađem besplatni prenos utakmice Nagetsa u Filadelfiji. Kako je prošlo? Pa, verovatno zato što imam tehnološki IQ kao seoska taraba, moja pretraga je umesto utakmice našla starog frajera u bermudama i crnim čarapama koji se prevrtao na plaži, držeći detektor metala na štapu, nadajući se da će u pesku naći neki izgubljeni prstenčić. Nije bilo sreće.

Da, ugledao sam dok sam surfovao tamnom stranom interneta Džoker-a koji je asistencijom vozio Siksers-e. Ali brzo sam odustao od pokušaja gledanja, jer mi je odvraćao pažnju mučni iskačući oglas na sredini ekrana koji me neprestano pitao da li mi treba ženska u Denveru vikendom uveče. Pa valjda bi ovi internet pirati trebalo da znaju da sam oženjen? Svašta.

Iako je Jokić postigao 15 poena i napravio 12 asistencija protiv Siksersa, nedostajao mu je jedan skok do tripl-dabla, jer mu je ova retko laka pobeda na početku sezone Denvera omogućila da se odmara na klupi tokom skoro cele četvrte četvrtine.

„Jokić ne ulazi u igru govoreći:„ Večeras ću napraviti tripl-dabl. “On samo igra svoju igru. I to je ono što nam treba od njega. Potrebni su nam poeni, potrebno nam je razigravanje igrača, potreban nam je skok “, rekao je Malone. „Zbog toga on igra na MVP nivou, jer svake večeri igra na tako visokom nivou.“

Na Jokićevoj sledećoj stanici, Mali MVP voz bi mogao da uđe u Njujork. Ako dozvoli virus, Nagetsi će igrati nedeljni matine protiv Knicksa u prelepom centru Njujorka, a zatim će nastaviti u Bruklin, gde nacionalni stručnjaci koji retko greše mogu porediti Jokića rame uz rame sa Kevinom Durantom.

Da bi njegova kandidatura za MVP stekla nacionalnu snagu, Jokić mora postići isto i u Njujorku kako bi MVP naraciju o našem Džokeru pisali i veliki mediji.

Pitao sam Jokića da li mu se sviđa ritam Njujorka.

“U Njujorku imaju puno dobrih restorana”, odgovorio je Jokić.

Ako kandidaturu za MVP-a Jokera može steći tamo, on može to učiniti bilo gde, rekao bi slično u svojim stihovima Frenk Sinatra..

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 ideja za putovanje u Grčku tokom 2021. godine

Stručnjaci upozoravaju na rizik prekomerne upotrebe vitamina D.