in ,

Vrednost bitkoina prešla 40.000 dolara, udvostručujući vrednost za manje od mesec dana

Bitcoin je probio još jedan važan rekord, sa trenutnom cenom od 40.000 dolara, tako udvostručivši vrednost za manje od mesec dana.

Bitcoin je prvi put skočio iznad granice od 40.000 dolara u rekordnom udvostručavanju njegove rekordne vrednosti od 20.000 dolara postignute u decembru, prema oceni CoinDeska.

NJegov top vresnosti iznosio je 40.324,01 američkih dolara oko 13:14 po Njujorškom vremenu, pre nego što je kriptovaluta naglo pala na oko 38.000 američkih dolara u roku od sat vremena.

Ovaj rekordni skok dogodio se nekoliko dana nakon što je kriptovaluta u nedelju srušila najviši nivo od preko 34.800 dolara – što je ujedno i u vreme kada se obeležava 12. godišnjica stvaranja bitcoin mreže.

Sredinom decembra 2020. godine Bitcoin je srušio svoj raniji rekord od 20.000 dolara – meteorski uspon koji svedoči o sve popularnijem statusu kriptovalute među institucionalnim investitorima i pristalicama kriptovaluta, koji veruju da će uskoro Bitkoin zameniti zlato kao standard vrednosti.

Analitičari investicione banke JP Morgan rekli su da bi kriptovaluta mogla porasti čak do 146.000 američkih dolara ako učvrsti svoju novu reputaciju kao održivu alternativu zlatu, prenosi The Guardian.

Analitičari su takođe rekli da bitkoin postaje opcija za investitore zainteresovane za zaštitu od inflacije – ali da su nezadovoljni padom vrednosti američkog dolara.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcinacija

Naučnici sa Stanforda napravili nano-vakcinu protiv COVID-19 koja se daje u samo jednoj dozi

„Anarhija u SAD“: Globalni mediji reaguju na haos na Kapitol hilu