in ,

Obaranje svetskog rekorda: Abu Dabi organizuje vatromet koji će trajati 35 minuta

Zajed festival koji se organizuje oboriće dosadašnje Ginisove rekorde u dužini trajanja vatrometa

Dubai: U novogodišnjoj noći Abu Dabi će biti domaćin rekordno dugog vatrometa u Al Vathbi.

Stanovnici i turisti će dočekati novu godinu na festivalu Sheikh Zaied uz spektakularni vatromet koji traje preko 35 minuta i koji će oboriti dva Ginisova rekorda.

Prvi rekord je dužina vatrometa, dok je drugi rekord činjenica da će ovaj vatromet biti prva najduža svetska emisija „Girandola“, što je italijanska reč za predenje, letenje, vatromet. Tako da možete očekivati da će izgledati neverovatno na noćnom nebu.

Takođe će se održati predstave na fontanama i laserima iz UAE, nastupi bendova iz UAE i međunarodnih grupa i mnoštvo drugih aktivnosti.

https://twitter.com/InAbuDhabi/status/1342911405889040385

Sheikh Zaied Festival je globalni kulturni festival koji se svake godine održava u Abu Dabiju. To je jedan od najvećih kulturnih festivala u UAE i nedavno je izabran među pet najvažnijih kulturnih događaja na svetu. Festival posećuje više od milion posetilaca različitih nacionalnosti i uključuje glavne događaje pogodne za sve uzraste.

Ostale stvari koje možete raditi tokom festivala uključuju posetu Velikim paviljonima i izložbama nasleđa UAE koje ističu istoriju i uniju UAE, kao i marš Unije i različite aspekte kulture UAE.

Postoji i puno štandova sa hranom i kamionima za hranu koji predstavljaju lokalne i međunarodne talente za kuvanje i spremanje hrane.

Festival šeika Zajeda traje do 20. februara 2021

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PREMIJERA: Novi hit grupe GIFT – Mon Amour

E to je brza pruga! Otvorena međugradska železnička pruga koja saobraća preko mora