in

Aleksej Pokuševski o prelasku u NBA: To je veći nivo, ali prilično isti

Aleksej Pokuševski je i dalje u veoma ranoj fazi prilagođavanja pošto je izabran kao 17. ukupni pik na NBA draftu 2020. od strane Minesota Timbervulvsa i trejdovan u Oklahoma Siti Tander. Međutim, izlazak iz Olimpijakosa ga upotpunjuje profesionalnim iskustvom koje mu izuzetno dobro prija.

“To je veći nivo, ali je prilično i isti”, rekao je on uoči svog predsezonskog debija, prenosi Džo Musato iz Oklahome.

Perspektivni omladinac je postigao četiri trojke završivši sa 14 poena dok se predstavljao na NBA sceni. Zabeležio je i osam skokova i dve asistencije za 23 minuta protiv San Antonio Spursa u subotu.

“Ovde sam trenutno sam sam, ali imam iskustva u vezi sa tim”, pomenuo je u vezi sa navikavanjem na svoje novo okruženje, “Slušaj sve. Slušaj, slušaj, slušaj, i samo nauči, i sve će biti u redu.”

Od roditelja koji su se iz Prištine posle bombardovanja doselili u Novi Sad, gde je Aleksej rodjen i odrastao, a onda kao mlađi tinejdžer na yahtev Grka, preselio se u Grčku da bi zaigrao za Olimpijakos. Prošao je kroz omladinski sistem, imao tri nastupa u Evroligi, a poslednjih sezona uglavnom je nastupao u odredu Olimpijakos B.

“Ovo je miran grad”, rekao je deleći svoj prvi utisak o Oklahoma Sitiju, “Sve je prilično lako. Ljudi su ti bliski. Oni se trude da vam pomognu sve vreme.”

Biće Aleksej sjajna zvevda u NBA.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Šta je messenger RNA (mRNA) vakcina i po čemu se razlikuje od drugih vakcina?

Uspeh istraživanja mogao bi transformisati tehnologiju čiste energije