in ,

Oklahoma uviđa pravi potencijal Alekseja Pokuševskog

Alonzo Adams-USA TODAY Sports

U tri utakmice koje je OKC Thunder odigrao ove nedelje, Aleksej Pokusevski je počeo da nam pokazuje zašto je tim toliko verovao u njega.

Otkako je Aleksej Pokusevski izašao iz povrede oko blažeg potresa mozga, nakon što je propustio dve utakmice, igrao je na način koji nam je pokazao šta su to videli zvaničnici OKC Thunder-a kada su insistirali da ga dovedu. izgleda kao da se, jer je bio primoran da pauzira, imao vremena da se priseti šta ga to čini tako dobrim.

Početak sezone nije bio baš lak za Pokuševskog, posebno sa šutom za 3 poena. Pre prinudne pauze, Pokuševski je imao 1-od-16, što je samo 6,25 procenata iz dubine. Međutim, osim šuta, Pokusevski je solidno započeo svoju karijeru.

Najveći strah koji su navijači imali za 19-godišnjeg novajliju u redovima Oklahome bio je da se njegov potencijal neće pretočiti u delo. Imao je manje poena (5) od izgubljenih lopti (10) u pet utakmica pre nesreće na treningu zbog koje je pauzirao.

Pokuševski je bio produktivniji u prvoj utakmici nakon povrede protiv Brooklin Netsa. Noć je završio sa sedam poena, što je više nego što je postigao u prethodnih pet utakmica. Takođe je prikupio šest skokova i blokadu. U naredne dve utakmice, Pokuševski je zabeležiio po sedam poena, osam skokova, dve blokade i jednu asistenciju.

Tada se u toj drugoj utakmici pokazalo da je Pokesevski počeo stvarno da slaže deliće. Los Angeles Lakersi su na kraju dobili spornu utakmicu sa 29 poena razlike, ali Pokuševski je igrao nešto manje od 21 minuta. Ono što je on uradio za to vreme bilo je učenje, shvativši da se čak i u utakmicama u kojima se gubi može mnogo toga naučiti.

Pokusevski je utakmicu završio sa 10 poena, četiri skoka, tri blokade i dve asistencije. Već neko vreme vidi se da je šut Pokuševskog izgledao kratko jer je NBA linija za 3 poena malo dalje nego što je Poki navikao.

Dva šuta za 3 poena koja je pogodio su sa one strane gde je NBA linija od 3 poena bliža međunarodnom standardu na koji je Pokusevski navikao. Ovo je mala razlika, ali razlika je u tome što šutira sa krila.

Pokuševski je takođe uspeo da sakupi ofanzivni skok i najmanje jedan blok u tri od poslednje četiri utakmice. Pokuševski počinje da pronalazi svoj štimung, a i on i Gromovi iz Oklahome će od toga itekako imati koristi.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naučnici objašnjavaju kako je pandemija ubila vašu motivaciju i daju 6 jednostavnih načina da je povratite

Kina poslala u Srbiju milion doza Sinofarm vakcine