in

Podneta milonska tužba protiv škole u kojoj je učiteljica ošišala učenicu

Istraga školskog okruga zaključila je u julu da, iako je učiteljica prekršila politiku škole, nije postupila s rasnom pristranošću.

Otac sedmogodišnje devojčice kojoj je učiteljica ošišala kosu bez dopuštenja roditelja tuži školski okrug i dva člana osoblja u tužbi teškoj milion dolara.

U tužbi Jimmyja Hoffmeyera kaže se da su povređena ustavna prava njegove ćerke mešovite rase.

On je takođe ispisao svoju ćerku iz škole.

Istraga školskog okruga zaključila je u julu da, iako je učiteljica prekršila politiku škole, nije postupila s rasnom pristranošću.

Ukorena je, ali joj je dopušteno da zadrži posao u osnovnoj školi Ganiard u Mount Pleasantu.

Jimmy Hoffmeyer rekao je prošlog aprila za Associated Press da se njegova ćerka Jurnee jednog dana vratila kući iz škole s odrezanom kosom s jedne strane glave.

Dva dana kasnije, Jurnee se vratila kući iz škole s ošišanom kosom s druge strane glave – iako su je odveli kod frizera koja joj je dala asimetričnu frizuru kako bi različite dužine bile manje vidljive.

Hoffmeyer kaže da je mislo da je to uradilo drugo dete, ali Jurnee mu je rekla da je to učiteljica. “Učiteljica je nju ošišala kako bi je izravnala”, rekao je za AP.

Tužba je podnesena saveznom sudu u zapadnom Michiganu protiv javnih škola Mount Pleasant i dva člana nastavnog osoblja, prenosi MLive.com.

Osim što krši detetova ustavna prava, tužba takođe navodi rasnu diskriminaciju, etničko zastrašivanje, namerno nanošenje emocionalne boli i fizički napad.

Distrikt “nije uspeo da pravilno obuči, nadzire, usmerava, disciplinuje svoje zaposlene i znao je ili je trebao znati da će se zaposlenici uključiti u tužbi na ponašanje s obzirom na neprikladnu obuku, običaje, postupke i politike kao i nedostatak disciplina koja je postojala za zaposlene “, stoji u tužbi.

Optuženi još nisu podneli službeni odgovor, a iz školskog okruga nije bilo komentara za javnost.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Belgiji se u velikoj meri ukida obavezno nošenje maski

horoskop

Dnevni horoskop za 19. septembar 2021. godine